بلوک سبک و انواع آن

بلوک سبک را می توان به عنوان یکی از کارآمدترین مصالح ساختمانی جدید به حساب آورد که سبب ایجاد یک تحول عظیم در صنعت ساختمان سازی شده است، این مصالح سبک هستند که با پیشرفت تکنولوژی روز دنیا ایجاد شده و به دلیل مزیت هایی که نسب به مصالح و بلوک های سنگین ساختمانی دارند روز به روز به محبوبیت آن ها افزوده شده است و توانسته اند که جایگاه مصالح ساختمانی سنگین را تصاحب کنند به گونه ای که بسیاری از مهندسین در هنگام ساخت و ساز و انجام پروژه های ساختمانی به سراغ این محصول می روند، در ادامه قصد داریم به معرفی بلوک ساختمانی سبک پرداخته و انواع را بیان کنیم، پس لطفا تا پایان این مقاله خدمات مهندسی با ما همراه باشید.

بلوک سیمانی سبک

تعریف بلوک سبک

بلوک سبک را به طور معمول از ترکیب کردن آب با ماسه ریزدانه، سیمان و پوکه های معدنی تولید می کنند که وابسته به نوع بلوکی که قصد تولید آن را دارند ترکیبات می تواند با یکدیگر متفاوت باشد و اما دلیلی که سبب می شود این بلوک ها سبک باشند، وجود تخلخل در بافت آن ها به واسطه حباب های کوچک هوا است، در واقع می توان گفت که ترکیب عناصر در این بلوک ها نیز هرچه باشد وجود حباب هایی هوا در داخل بافت های آن ها ثابت است، که این موضوع سبب شده است قابلیت های چشم گیری برای این مصالح به وجود بیاید.

بررسی کاربرد بلوک سبک در ساختمان سازی

همان گونه که در ابتدا به این موضوع اشاره نمودیم این نوع بلوک ها یکی از ضروری ترین انواع وسایل کاربردی در ساختمان سازی هستند که می توان از آن ها در دیوار چینی یا همان ساخت دیوارهای غیر باربر، ساختن سقف، پر کردن کف سازه ای که ساخته اید و ایجاد شیب در بخش های مختلف ساختمان مورد نظر استفاده نمود. از این رو شما می توانید متناسب با کمیت و کیفیتی که  این بلوک ها دارند در بخش های مختلف ساختمان سازی از آن ها استفاده کنید.

انواع بلوک سبک

معرفی انواع بلوک سیمانی سبک

بلوک سیمانی لیپر

بلوک سیمانی لیپر یکی از انواع بلوک های سیمانی سبک است که با استفاده از دانه صنعتی پرلیت و پوکه اسکوریا و پومیس ساخته شده است. از این بلوک می توان در ساخت دیوار های غیر سازه ای همانند دیوارهای محیطی و یا تیغه های جدا کننده واحد ها، تیغه های داخلی و ... استفاده نمود؛ این بلوک پرلیت بوده که می توان گفت هشتمین ماده عایق در دنیا است.

بلوک سیمانی لیپر در دو نوع لیپر و سوپر لیپر ساخته می شود که نوع لیپر دو جداره بوده و در عرض های ۷، ۱۰،۱۵ و ۲۰ سانتیمتر و نوع سوپر لیپر آن سه جداره و در عرض های ۱۰ و ۱۴ سانتیمتر تولید گردیده و روانه باز شده اند. این محصول را با تکنولوژی روز دنیا و دستگاه های تمام اتوماتیک آن هم با عمل آوری در کوره های بخار و بر روی پالت فلزی تولید می کنند.

بلوک سبک لیپر

در ساخت این بلوک نیز از الیاف پلی پروپیلن نیز استفاده می شود که این امر سبب شده است که مقاومت فشاری این مصالح تا ۱۸ درصد، مقاومت کشیشی برزیلی تا ۳۴ درصد و مقاومت خمشی آن تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کند، همچنین طراحی ماهیچه ای و انحنا دار در ساخت این بلوک ها سبب می شود مقاومت جانبی بلوک ها در مقابل ضربه افزایش پیدا کند. تمام محصولات بلوک سبک لیپر مقاومت بالایی در برابر آتش داشته و عایق صوتی و حرارتی عالی هستند.

بلوک سبک هبلکس

بلوک سبک هبلکس نوعی بتن متخلخل است که از آن در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود، بلوک هبلکس از مقاومت بسیار بالایی برخودار است و از آن می توان به عنوان عایق صدا و حرارتی نیز استفاده کرد، طراحی این نوع بلوک ها به گونه است که انجام سیم کشی در داخل آن ها به راحتی امکان پذیر است و شما با استفاده از این بلوک ها می توانید امور ساختمانی خود را به راحتی انجام بدهید.

برای ساخت این بلوک ها از مخلوط سلیس، سیمان، پودر آلمینیوم و آهک استفاده می شود که در داخل اتوکلاوها در حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد و فشار ۱۲ اتمسفر قرار گرفته و تولید میگردند، که شما می توانید از این بلوک ها در ساخت دیوارهای بیرونی و خارجی استفاده کنید، بلوک هبلکس را با نام اختصاری ACCنیز می شناسند.

بلوک سبک هبلکس

یکی از مشخص ترین مزایایی که می توان برای این نوع بلوک ها بیان نمود سبک وزن بودن آن ها است، وزن این بلوک ها بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب است که استفاده از آن ها در ساخت و ساز می تواند میزان مصرف فولاد را کاهش بدهد. علاوه بر این موارد این بلوک ها قابلیت برش زدن را داشته و همچنین می توانند عایق مناسبی برای صدا و حرارت باشند، که استفاده از آن ها می تواند به افراد در کاهش هزینه انرژی برای گرمایش و سرمایش کمک فراوانی بکند. استفاده از این بلوک ها در صنعت ساختمان سازی سرعت بیشتری نسبت به استفاده از مصالح ساختمانی را دارد و همچنین شما می توانید با خیال راحت از این مصالح استفاده کنید زیرا این مصالح هیچ گونه  آلودگی تولید نمی کند زیرا از ضایعات آن ها به عنوان پوکه استفاده می گردد.

بلوک سبک گازی

بلوک سبک گازی از سلیس، سیمان و آهک ساخته شده است و قابلیت بازیافت را دارد و ازجمله ویژگی های که می توان برای این بلوک بیان نمود سبک و مستحکم بودن آن ها است، به گونه ای که  این بلوک مقاومت بالایی در مقابل عوامل محیطی داشته و برای ساخت و ساز در هر منطقه ای مناسب است. بلوک سبک گازی در دو نوع اتوکلاو و غیر اتوکلاو تولید می شوند که نوع اتوکلاو این بلوک ها را با نام AACو نوع غیر اتوکلاو آن را با نام NAAC شناخته می شود که نوع AAS این بلوک ها به دلیل خصوصیت منحصر به فردی که دارد، می تواند به عنوان کاربردی ترین نوع بلوک گازی به حساب بیاید.

بلوک سه جداره

بلوک سبک صنعتی

این نوع بلوک از آب و سیمان تشکیل شده است ولی وجود حفره های هوایی را نیز می توان به عنوان جز جدا نشدنی این بلوک به حساب آورد. شما می توانید از این محصول در ساخت دیوارهای بیرونی، نما و سقف ساختمان ها استفاده کنید. وزن این نوع بلوک ها ۱۱۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است که بلوک صنعتی را با نام بلوک لیکا نیز می شناسند.

بیشتر بدانید:

دوغاب سیمان و مصارف آن

سیمان پوزولانی و مزایای آن چیست

بلوک سبک سه جداره

بلوک سبک سه جداره از ترکیب انواع پوکه های معدنی با آب و حباب های هوا ساخته شده است که می توان از آن ها در ساخت دیوارهای بیرونی ساختمان ها بهره برد.

بلوک سیمانی

این نوع بلوک ها از ترکیب آب، سیمان و ماسه آن هم به صورت متخلخل ایجاد شده است که این بلوک ها از مقاومت کمتری نسبت به بلوک های باربر دارند.

بلوک سیمانی

بررسی قیمت بلوک سبک

قیمت بلوک های سبک با توجه به انواع مختلفی که دارند با یکدیگر متفاوت است، می توان گفت یکی از عواملی که بر روی قیمت این نوع بلوک ها تاثیر بسیاری دارد متریال به کار رفته شده در ساخت بلوک های سبک است به این صورت که هرچه متریال به کار رفته شده در این بلوک ها از کیفیت بالاتری برخودار باشد قیمت بلوک نیز به تبع افزایش پیدا خواهد کرد.

استفاده از بلوک های سبک با توجه به سبکی وزنی که دارند و همچنین عایق مناسب حرارت و صدا هستند می تواند به افراد در کاهش میزان مصرف انرژی و هزینه کمک بسیاری کند، امید است توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها