دیوار پیش ساخته و انواع آن

یکی دیگر از محصولاتی که امروز مورد استفاده ساختمان سازها قرار می‌گیرد؛ دیوار پیش ساخته می‌باشد. این دیوار فرآیندهای ساخت و ساز را سریعتر و ساده‌تر کرده است.

در واقع سازه‌های پیش ساخته سازه‌هایی هستند که به منظور تسریع در فرآیند ساخت و ساز از آن‌ها استفاده می‌شود. استفاده از این دیور‌ها بسیار ساده است.

به این صورت که قطعات آن‌ها در کارخانه تولید شده و به محل پروژه می‌آورند. سپس این محصولات را در محل ساخت و ساز مونتاژ می‌کنند. از این رو زمان ساخت و ساز کاهش می‌یابد.

اما این دیوارها نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه این مقاله وب ساخت خدمات مهندسی به آن‌ها بیشتر می‌پردازیم. باما همراه باشید تا با انواع دیوارهای پیش ساخته و راهنمای انتخاب آن‌ها آشنا شوید.

دیوار پیش ساخته گچی

دیوار پیش ساخته از دیروز تا امروز:

دیوارهای پیش ساخته یکی از محصولاتی هستند که نه تنها در دنیای مدرن به روز‌تر شده اند، بلکه در تمدن‌های باستانی نیز نمونه‌هایی از این دیوارها را می‌توان یافت.

اولین دیوارهای پیش ساخته در رم باستان بودند. رومیان قطعات بتن مانندی تولید می‌کردند و آن‌ها را در قالب می‌ریختند. این قالب‌ها شکل و شمایل دیوارها را مشخص می‌کردند.

زمانی طول می‌کشید تا این قطعات در قالب‌ها آماده شود. پس از اینکه این قطعات آماده شد؛ آن‌ها را به مکان مدنظر حمل می‌کردند. این کار در لیورپول قدرت و نمود بیشتری پیدا کرد.

در سال ۱۹۰۵ بود که اولین دیوارهای پیش ساخته به شکلی که امروز مشاهده می‌کنیم ساخته شدند. اما استفاده از بتن در این محصولات برای اولین بار در آمریکا استفاده شد.

پس از استفاده از بتن در محصولات پیش ساخته بود که این محصولات دوباره به مرور وارد صنایع و پروژه‌های عمرانی شدند. جالب است بدانید این دیوارها از سه دهه پیش در ایالات متحده مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

انواع دیوار پیش ساخته:

دیوارهای گچی:

در استفاده از این بتن‌ها از آب، گچ و الیاف سبک استفاده می‌شود. مهم‌ترین نکته درباه دیوارهای گچی نوع الیافی است که در این دیوارها استفاده می‌شود.

این الیاف باید طوری باشد که حساسیت‌های خاص ایجاد نکنند. به همین صورت دیوارهای دیگر نیز نباید طوری ساخته شوند که حساسیت زا باشند.

گچی که در این دیوارها استفاده می‌شود؛ از گچ‌هایی که در ساختمان سازی استفاده می‌شوند ریز‌تر هستند. البته گچ نه تنها در داخل بلکه در اتصال این محصولات نیز می‌تواند به کار گرفته شود.

فرآیند ساخت دیوارهای گچی شامل قرار گیری پنل‌های گچی در کنار یکدیگر می‌شود. به یاد داشته باشید که اگر این پنل‌های گچی با استفاده از مواد مفید در کنار هم قرار داده نشوند؛ کیفیت دیواری که ساخته‌‌اید پایین می‌آید. روش قرار گیری این پنل‌ها در کنار یکدیگر به صورت کام و زبانه‌‌ای است.

دیوار پیش ساخته بتنی

ماده اصلی ملات برای اتصال این پنل‌ها، گچ است. اما همانطور که اشاره کردیم گچی که در تولید پنل‌ها استفاده می‌شود با گچ ملات این محصولات متفاوت است.

به طور کلی کاربرد دیوار، جداسازی فضاهای مختلف می‌باشد. دیوارهای پیش ساخته نیز همین کار را می‌کنند. اما دقت داشته باشید که این دیوارها نمی‌توانند به عنوان دیوار بارکش مورد استفاده قرار گیرند.

از جمله انواع دیوار‌های گچی پیش ساخته می‌توان به توپر، سوراخ دار، ضد آب و مسلح اشاره کرد. لازم به ذکر است که استفاده از هر کدام از این دیوارها نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر دارد.

برای مثال از نوع سوراخ دار به منظور سبک‌تر کردن و کاهش وزن ساختمان استفاده می‌شود. این محصول دارای پنل‌هایی است که ضد آب هستند. از این رو برای بخش‌هایی همچون آشپزخانه و سرویس بهداشتی می‌توان از این پنل‌ها استفاده کرد.

از مهم‌ترین ویژگی‌های دیوارهای پیش ساخته گچی; می‌توان به مقاومت بالا اشاره کرد. این محصولات بالاترین مقاومت در میان انواع دیوار پیش ساخته را دارا می‌باشد.

مهم‌ترین دلیل این مقاومت بالا، استفاده از پشم شیشه و پلی اورتان در دیوارها می‌باشد. اما این مقاومت بالا منوط به رعایت استانداردها می‌باشد.

قطعات این دیوارها حداقل ۵۰ و حداکثر ۱۵۰ میلی متری و حداکثر میزان ضخامت این محصولات ۱۰۰۰ میلی متر می‌باشد. در ادامه با معرفی انواع دیوار پیش ساخته با شما عزیزان همراه هستیم.

دیوار پیش ساخته بتنی:

ماده اصلی تولید این دیوارها سیمان، سنگ دانه، آب و انواع افزودنی‌های دیگر می‌باشد. البته در بسیاری از این دیوارها از میلگرد استفاده می‌شود.

دیوارهای پیش ساخته بتنی مناسب مکان‌هایی هستند که دارای نما در دو طرف هستند. استفاده از این دیوارها می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ها در اجرای نمای ساختمان در داخل و خارج شود. نصب دیوارهای پیش ساخته بتنی و سفارش آن‌ها بسیار ساده است.

دیوار پیش ساخته کنافی:

عمده استفاده دیوارهای پیش ساخته کنافی تنها محدود به تفکیک فضاها می‌شود. دو روش کلی برای اجرای این دیوارها وجود دارد. یکی از این روش‌ها دارای سازه و دیگری سیستم بدون سازه می‌باشد.

دو ویژگی اصلی که این دیوارها دارد؛ عایق‌های صوتی و حرارتی می‌باشد. به همین دلیل بسیاری از این دیوارها برای دیوار اتاق خواب استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توان به نصب و امکان تعمیر آسان اشاره کرد.

دیوار پیش ساخته چوبی

همچنین دیوارهای کنافی دوست دار طبیعت هستند. به این معنی که در صورتی که نیاز به دور انداختن این محصولات شد؛ دیگر نگران از بین رفتن طبیعت نخواهید بود.

این دیوارها سریع به یکدیگر متصل می‌شوند. از این رو روند ساخت و اتصال محصول به یکدیگر بسیار ساده می‌شود. همچنین این محصولات مقرون به صرفه هستند.

دیوار پیش ساخته چوبی:

یکی دیگر از انواع دیوارهای پیش ساخته، نوع چوبی این محصولات می‌باشد. این دیوارها بیشتر در ساختمان‌هایی به کار گرفته می‌شوند که ماده اصلی آن‌ها چوب می‌باشد. باری مثال در کلبه‌هایی که دکوراسیون و فضای قدیمی دارند می‌توان از این دیوارها استفاده کرد.

دیوارهای پیش ساخته چوبی معمولاً به صورت دیوار اصلی به کار گرفته نمی‌شوند. بیشترین کاربرد دیوارهای پیش ساخته چوبی تکمیل کننده بودن دیوارهای پیش ساخته دیگر است.

مهم‌ترین ویژگی دیوار پیش ساخته چوبی، وزن کم آن‌ می‌باشد. البته لازم است بدانید که این دیوارها توان تحمل وزن زیاد را ندارند. استحکام این دیوارها با استفاده از مصالح دیگر قابل بهبود است.

برای افزایش استحکام در این دیوارها، آن‌ها را به صورت مستقیم به پی ساختمان و دیوارهای باربر متصل می‌کنند. این دیوارها عامل افزایش استحکام در سازه‌های پیش ساخته چوبی می‌شوند.

دیوار پیش ساخته ساندویچ پنل

دیوار پیش ساخته ساندویچ پنل:

یکی از به روز‌ترین مدل‌های سازه‌های دیواری پیش ساخته، نوع ساندویچ پنلی آن‌ها می‌باشد. این دیوارها در شرکت‌ها و مکان‌های مختلف قابل استفاده هستند.

پنل‌های ساندویچی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند؛ ماده اولیه ساخت این دیوارها می‌باشند. دیوارهای پیش ساخته ساندویچ پنلی امروز جایگاه خوبی در صنایع ساختمان یافته اند. آن هم به دلیل مزایای شگفت انگیزی است که در این دیوارها دیده می‌شوند.

زمانی که یک هسته عایق را در میان دو لایه ورق از جنس‌های مختلف قرار می‌دهیم؛ یک پنل ساندویچی تولید می‌شود. این پنل‌ها در کنار هم دیوارهای ساندویچی را می‌سازند.

این محصولات عایق بوده و به همین دلیل مناسب مکان‌های مختلف می‌باشند. به یاد داشته باشید که از این دیوارها معمولاً به عنوان جایگزین دیوارهای آجری استفاده می‌شود.

دیوار پیش ساخته‌ تری دی پنل یا یونولیتی:

استفاده از شبکه‌‌ای فلزی در کنار یونولیت موجب شده تا این محصولات از جایگاه خوبی در بازار برخوردار شوند. یونولیت‌ها کاربردهای متنوعی در این دیوارها دارند.

از جمله اصلی‌ترین کاربردهای یونولیت در دیوارهای پیش ساخته یونولیتی می‌توان به ضد آب کردن دیوار اشاره کرد. ازاین رو این محصول مناسب مکان‌هایی همچون سرویس بهداشتی شده است.

به یاد داشته باشید که یونولیت‌ها از رشد هر گونه باکتری و قارچ جلوگیری می‌کنند. بنابراین در مکان‌های آزمایشگاهی یا مکان‌هایی که باکتری‌ها نباید راه خروج داشته باشند نیز از این محصول استفاده می‌شود.

شبکه فلزی مورد استفاده در این محصولات با توجه به مکانی که از آن استفاده می‌شود متفاوت است. برای مثال اگر مکان دیوار رطوبت زیادی داشته باشد؛ از شبکه‌هایی با جنس فولاد گالوانیزه استفاده می‌کنند.

اتصال این شبکه‌ها با استفاده از خاموت‌های برشی به یکدیگر مممکن شده است. در نظر داشته باشید که دستگاه آرماتور در این فرآیند دخیل است. دستگاه آرماتور فوندانسیون‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند.

در آخرین مراحل یک پوشش بتنی به نام شاتکریت روی سطح دیوار شما ریخته می‌شود. استفاده از این پوشش به دو روش ممکن است. یکی روش خشک و دیگری روش‌تر می‌باشد.

در روش خشک ابتدا سیمان و سنگ دانه‌ها را روی سطح می‌ریزند. سپس آن‌ها را با آب مخلوط می‌کنند تا سیمان موردنیاز شکل بگیرد. اما در روش‌تر این کار در ابتدا و جدا از دیوار پیش ساخته شما صورت می‌گیرد.

دیوار پیش ساخته یونولیتی

راهنمای خرید دیوار پیش ساخته

مهم‌ترین نکته‌‌ای که هنگام خرید دیوار پیش ساخته باید به آن توجه و اشراف داشته باشید؛ یک متخصص است. در ابتدا باید یک متخصص فضای شما را بررسی و نیاز به یک دیوار احساس شود.

راهنمای خرید دیوار پیش ساخته

البته در صورتی که خودتان طراح داخلی هستید می‌توانید این نیازها را بررسی و بهترین فروشنده دیوارهای پیش ساخته را انتخاب کنید. فراموش نکنید در این خرید نیازها مهم‌تر از زیبایی محصول هستند.

ویژگی‌های انواع دیوار پیش ساخته در این مقاله خدمات مهندسی بررسی شد. در صورتی که نیاز شما با هر کدام از این دیوارها سازگار است؛ می‌توانید از کارشناسان ما این دیوارها را درخواست کنید. کافی است با ما در ارتباط باشید.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها