ایرانیت فایبرگلاس یا ایرانیت پلاستیکی چیست؟

فایبرگلاس ها و یا ورق های ایرانیت پلاستیکی یکی از انواع ورق های ایرانیت برای پوشش سقف ساختمان های مسکونی و صنعتی هستند که در دو شکل صاف و کره کره ای در بازار موجود می باشند و به فروش می رسند که در ادامه قصد داریم در این مقاله خدمات مهندسی به بررسی این نوع ورق پرداخته و شما را بیشتر با ورق ایرانیت فایبرگلاس آشنا کنیم.

ایرانیت فایبرگلاس

معرفی فایبرگلاس:

فایبرگلاس ماده ای پلاستیکی است که از ترکیب رزین های مختلف پلیمر با پشم شیشه ساخته می شود که از مقاومت بالایی برخودار بوده و از آن در ساخت انواع مجسمه ها، سازه های بزرگ مانند کشتی و پوشش سقف مکان هایی مانند گل خانه ها بهره گرفته می شود. ورق های ایرانیت فایبرگلاس و یا پلاستیکی به دلیل مقاومت بالایی که در برابر نور خورشید دارند را می توان به عنوان بهترین نوع طلق های ضد آفتاب و یا مقاوم‌ترین طلق های پلاستیکی مناسب برای نور دهی به حساب آورد. البته از نظر ظاهری و نور دهی می توان پلی‌کربنات را گزینه مناسب تری به حساب آورد ولی باید به این نکته نیز توجه داشت که مقاومت ورق های فایبرگلاس در برابر نور آفتاب دو برابر ورق های پلی‌کربنات است البته این ورق ها پس از گذشت مدت زمانی ظاهر شفاف خود را از دست می دهند.

مزایای استفاده از ایرانیت فایبرگلاس:

این‌ نوع ورق ایرانیت دارای یک سری مزایا از جمله:

  • مقاومت بالا در برابر سرما
  • تقریبا ده برابر شیشه ضخامت دارد و می توان از آن به عنوان یک عایق حرارتی استفاده کرد.
  • هیچ گونه دیدی برای همسایگان ندارد
  • دارای عایق بندی رطوبتی است.

مزایای استفاده از فایبرگلاس

معایب استفاده از ورق ایرانیت پلاستیکی:

این‌ نوع ورق های ایرانیتی علاوه بر مزایایی که دارند دارای یکسری معایب نیز هستند که در این قسمت به بیان آن ها می پردازیم:

  • فاقد عایق صدا است از این رو در هنگام بارش باران و یا تگرگ به شدت صدا ایجاد می کند.
  • در هنگام بارش برف امکان راه رفتن بر روی ایرانیت های پلاستیکی وجود ندارد، البته این ایرانیت ها تحمل وزن برف زیاد را نداشته مگر این که قاب زیر آن ها به خوبی ساخته شود تا از فرو ریختن و شکست آن ها جلوگیری شود.
  • از آن جایی که مواد به کار رفته شده در ساخت این نوع ورق ها الیاف شیشه ای و پلیمری است، می توان گفت که این ورق دوست دار محیط زیست نیست.
  • امکان تغییر رنگ و زرد شدن ورق های ایرانیت فایبرگلاس در اثر تابش نور آفتاب وجود دارد.
  • از آن جایی این ورق ها بسیار سبک هستند از این رو در مناطقی که وزش باد در آن جا زیاد است توصیه می کنیم از ورق های ایرانیتی پلاستیکی یا همان فایبرگلاسی استفاده نکنید.
  • در برابر اجسام ترد و شکننده هستند.

معایب ایرانیت فایبرگلاس

بررسی نحوه نصب ایرانیت فایبرگلاس:

در ابتدا باید به شما بگوییم که سازه های زیرین و همین طور نوع نصب ایرانیت ها بیشترین تاثیر را بر روی مقاومت و آب بندی سقف ها دارد، به این صورت که اگر در هنگام نصب هر نوع ورق ایرانیت دیگر همانند ورق های سیمانی و گالوانیزه، نیز اصول نصب را رعایت نکنید سبب کنده شدن و آب دهی سقف می شوید.

بهترین سازه برای نصب ایرانیت های پلاستیکی، سازه فلزی است که با پروفیل های آهنی ساخته می شود و باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که آهن کشی در زیر فایبرگلاس ها نباید فاصله ای بیشتر از ۶۰ سانتی متر داشته باشد. پیچ سرمته با واشر لاستیکی و آهنی بهترین پیچ برای نصب فایبرگلاس است.

نحوه نصب ایرانیت فایبرگلاس

معرفی انواع فایبرگلاس:

 ایرانیت فایبرگلاس رولی:

اولین و پرطرفدارترین انواع ایرانیت فایبرگلاس، ایرانیت رولی است که فروش آن در متراژهای مختلف و با توجه به سفارش مشتریان صورت می گیرد، این ورق در رنگ های متفاوت و نمونه‌ی بی رنگ موجود است و طراحان داخلی می توانند از آن برای پوشش داخلی ساختمان بهره بگیرند.

ایرانیت پلاستیکی یا فایبرگلاس برش خورده:

این نوع فایبرگلاس همان فایبرگلاس رولی است که در صفحاتی با اندازه های معین ارائه می شود و با توجه به طیف رنگ گسترده‌ای که دارد می توان از آن در ساخت و طراحی بسیاری از فضاها استفاده کرد؛ از همین رو بسیاری از شرکت های سازنده فایبرگلاس با بهرهگیری از پلیمرهای مقاوم سختی شیت‌ها را با کاهش انعطاف پذیری آن ها افزایش می دهند.

فایبرگلاس نیمه جامد:

فایبرگلاس نیمه جامد یک‌ نوع پوشش مایع با ویسکوزیته بالا است که در بین لایه های دیوار برای ایجاد عایق حرارت و برودت مورد استفاده قرار می گیرد. جنس این نوع فایبرگلاس همانند دیگر انواع فایبرگلاس ها است با این تفاوت که مانند نمونه های جامد در قالب های سرد کارخانه ریخته نمی شود تا شکل جامد به خود بگیرند. این نوع پوشش ها معمولا پس از آن که چینش اولیه ساختمان صورت گرفت به عنوان عایقی برای پوشش در بین مصالح سازنده دیوار مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع ایرانیت فایبرگلاس

بررسی هزینه اجرا سقف با استفاده از ایرانیت فایبرگلاس:

یکی از عواملی که بر روی هزینه اجرای سقف های شیروانی تاثیر می گذارد، نوع ایرانیت بکار برده شده برا پوشش سقف است به صورت مثال: هزینه اجرای سقف با ایرانیت سیمانی با هزینه اجرای سقف با ایرانیت پلاستیکی متفاوت است. مواد اولیه برخی از این نوع ایرانیت ها وارداتی بوده و در اثر تغییر نرخ ارز قیمت این مواد اولیه نیز به تبع تغییر پیدا می کند و این امر سبب افزایش یا کاهش قیمت ایرانیت شده و در نتیجه سبب می شود که هزینه اجرای سقف نیز تغییر پیدا کند.

اجرای سقف با ایرانیت فایبرگلاس

همچنین نحوه محاسبه قیمت ایرانیت ها به صورت متر مربع بوده یعنی حاصل ضرب عرض و طول سفارش شما در قیمت فایبرگلاس است تا از این طریق قیمت دقیق به دست بیاد از این رو می توان گفت یکی دیگر از عواملی که بر روی قیمت تاثیر می گذارد متراژ کار است.

به صورت کلی ایرانیت فایبرگلاس یا همان ایرانیت پلاستیکی در رنگ های متنوع و به شکل کره‌کره‌ای، ذوزنقه‌ای، موج دار و حتی سینوسی و ... در بازار موجود هستند و در واقع می توان گفت که یکی از ارزان ترین پوشش ها برای اجرای سقف پارکینگ، استخر، انبار، سوله و... است البته از مواد آن در ساخت انواع صندلی، تانکر آب هم نیز استفاده می شود.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها