مصالح ساختمانی جدید ، بررسی انواع آن و کاربردها

در عرصه های مختلف همواره نیاز به مسکن از دغدغه های اصلی بشریت بوده است. با گذشت زمان و افزایش جمعیت به تبع نیاز به ساختمان و مسکن نیز افزایش پیدا کرده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی که بر روی همه جوانب زندگی انسان ها تاثیر گذار است و استفاده از روش های قدیمی تهیه مصالح ساختمانی رو به منسوخ شدن می رود و روش ها و مصالح ساختمانی جدید جایگزین آن ها شده است. در این مقاله از وب سایت خدمات مهندسی به بررسی مصالح ساختمانی جدید ، بررسی انواع آن و کاربردها خواهیم پرداخت.

مصالح ساختمانی جدید به منظور جلوگیری از هدر رفتن زمان در اجرای پروژه، کاهش عمر مفید مصالح ساختمانی، و عدم مقاومت ساختمان در برابر زلزله مطرح شده‌اند. که در ادامه به بررسی برخی از این مصالح نوین ساختمانی می پردازیم. از این رو اگر قصد آشنایی با این مصالح ساختمانی را دارید تا پایان مقاله ما را همراهی نمایید.

انواع مصالح ساختمانی جدید

در این بخش قصد داریم به معرفی برخی مصالح ساختمانی جدید و نوین بپردازیم.

۱. بتن خود ترمیم شونده

بتن هایی خود ترمیم شونده این توانایی را دارند که از گسترش ترک خوردگی در بتن جلوگیری نموده و همچنین می توانند ترک های ایجاد شده درون خود را ترمیم کنند. این بتن با افزودن مواد ترمیم کننده به بتن معمولی تبدیل می شود و عمر بسیاری بالایی دارد.

عامل اصلی که سبب می شود تا این نوع بتن ها بتوانند ترک های خود را ترمیم کنند، وجود کپسول های سیلیکات سدیم در ساختار آن ها است. ترکیب سیلیکات سدیم با بتن این امکان را به آن می دهد تا آسیب های ایجاد شده در خود را ترمیم کند.

۲. بتن اسفنجی

بتن اسفنجی از ترکیب شن، ماسه، سیمان و آب ایجاد می شود که به دلیل وجود فضای خالی در این بتن، آب می تواند از آن خارج شود. توجه داشته باشید، مواد افزودنی که به این بتن اضافه می شوند نقش بسیار زیادی در نفوذ ناپذیری، میزان مقاومت آن ها و زمان گیرش بتن دارند. از این رو می توان نتیجه گرفت که وجود مواد افزودنی می تواند عملکرد بتن اسفنجی را تقویت نماید.

از جمله افزودنی هایی که می توان به ترکیب بتن اسفنجی برای افزایش مقاومت آن افزود عبارت‌اند از: گاز سیلس، خاکستر بادی و سرباره است، همچنین این افزودنی ها سبب افزایش دوام و استحکام بتن در برابر ترک خوردگی و نفوذ پذیری می شوند.

موارد کاربردی بتن اسفنجی عبارت‌اند از:

  • پر کردن ذخایر زیر زمینی
  • زیر سازی چمن ها
  • مانع شدن از یخ زدگی برف و باران روی سطح زمین

۳.بتن رسانای نور

هرگاه نام بتن را می شنویم، یاد بتن های سخت و مقام برای ما تداعی می شود و شاید هیچ گاه تصور نمی کردیم که بتوان بتنی را ساخت که رسانای نور باشد. اما این نوع بتن را می توان به عنوان یک متریال جدید ساختمانی به حساب آورد.

برای ساخت این نوع بتن از سیمان و درصد کمی فیبر شیشه‌ای بهره گرفته می شود، به گونه‌ای که استفاده از فیبر شیشه‌ای حدود ۴ درصد از وزن کل بتن است. استفاده از فیبر شیشه‌ای در بتن سبب می شود که نور از بتن ها انتقال پیدا کند. در واقع از ویژگی های مهمی که می توان برای این بتن عنوان نمود، انعکاس نور حتی با همان رنگ واقعی است.

مصالح ساختمانی جدید-خدمات مهندسی-ورق های پلی کربنات

۴. ورق های پلی کربنات

پلی کربنات از خانواده ترمو پلاستیک ها هستند که جز مصالح نوین ساختمانی به حساب می آیند و می توان از آن ها به جای شیشه های معمولی استفاده نمود. این نوع ورق ها دارای شفافیتی مشابه شیشه بوده و از استحکام بسیار بالایی برخودار هستند. از جمله ویژگی هایی که می توان برای این مواد ساختمانی جدید عنوان نمود برخوداری از خاصیت UVاست. وجود این ویژگی در این مصالح سبب می شود که از نفوذ اشعه های مضر خورشیدی نیز جلوگیری شود.

از آن جایی این ورق ها دارای وزن بسیار پایینی هستند، علاوه بر این که می توان از آن ها به جای شیشه های معمولی استفاده کرد، می توان از آن ها برای ایجاد سقف های کاذب و ورودی پارکینگ ها نیز بهره برد. ورق های پلی کربنات در رنگ های مختلف در بازار موجود هستند. 

جهت خرید و مشاهده اطلاعات مربوط به پلی کربنات میتوانید به اینجا مراجعه کنید.

۵. شیشه هوشمند

شیشه های هوشمند نیز یکی دیگر از انواع مصالح ساختمانی جدید به حساب می آیند که به شیشه های مات شونده نیز معروف هستند. شیشه های هوشمند یا مات شونده به شیشه هایی گفته می شود که از حالت شفاف به حالت مات و برعکس تبدیل شوند.

استفاده از این شیشه ها به این صورت است که در طول روز هنگامی که نیاز به ورود نور خورشید است می توان آن ها را شفاف و در طول شب که نیازی به ورود نور نیست و قصد ایجاد حریم خصوصی دارید آن را مات نمود. از دیگر ویژگی هایی که می توان برای این شیشه ها عنوان نمود قابلیت پخش تصاویر است. به این صورت که شما با استفاده از یک ویدئو پروژکتور می توانید به راحتی تصاویر را بر روی این شیشه به نمایش بگذارید.

این شیشه ها در رنگ های مختلف، توسی، صورتی، برنز و ...  در بازار عرضه شده‌اند که در حالت روشن، شفافیت آن ها بالا است. میزان برق مصرفی توسط این شیشه ها۵ وات در هر متر مربع و عمر مفید آن ها حدود ۱۰ سال است. شیشه های مات شوند از چند لایه تشکیل شده است که از آن ها نه تنها در پنجره و درب ها بلکه می توان به عنوان پارتیشن برای جداسازی فضا ها نیز استفاده نمود.

مصالح ساختمانی جدید-خدمات مهندسی-بلوک سبک

۶. بلوک سبک

بلوک سبک نیز یکی دیگر از انواع مصالح نوین ساختمانی است که برای ساخت آن از آب، سیمان و دانه های مخصوص استفاده می شود. همان گونه که از نامش مشخص است این بلوک سبک و بسیار مقاوم بوده به گونه‌ای که چگالی بلوک سبک چیزی در حدود ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

همچنین نحوه استفاده از این بلوک ها در مقایسه با نمونه های مشابه بسیار سریع‌تر بوده و علاوه بر این سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.

بیشتر بدانید:

بلوک سبک و انواع آن

بتن اسفنجی و کاربرد آن

مصالح ساختمانی

 

۷. کاشی های حرارتی

کاشی های حرارتی به کاشی هایی گفته می شود که حرارت  از خودشان تولید می کنند. به این صورت که لعاب این کاشی ها رسانای جریان الکتریسیته بوده و در هنگامی که اختلاف ولتاژ به این کاشی ها داده می شود، این کاشی ها گرم شده و ‌حرارت تولید می کنند. در واقع بدنه این کاشی عایق حرارتی است و تمام اختلاف ولتاژی که به لعاب این کاشی ها داده می شود، همگی به حرارت تبدیل می شود.

اختلاف ولتاژ اعمال شده به این کاشی ها هدر نرفته و همگی به حرارت تبدیل می شود. این‌ کاشی ها از استحکام و دوام بالایی برخودار بوده و دارای آب بندی مناسبی هستند.

۸. ساندویچ پانل دکوراتیو

ساندویچ پانل دکوراتیو از جمله مصالح ساختمانی جدید است که از آن در ساخت دیوار، سقف، کانکس، پارتیشن بندی و ... بهره گرفته می شود. برای تولید این پانل از ورق گالوانیزه تحت عنوان لایه رویی و فوم پلی پورتان به عنوان لایه میانی و فویل آلومینیوم برای پشت پانل استفاده می شود. از جمله ویژگی هایی که می توان برای این پانل به حساب آورد مقاومت بسیار بالای آن در برابر ضربه است، همچنین این پانل دچار خوردگی، پوسیدگی و فرسایش نخواهد شد.

علاوه بر موارد بالا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نصب این پانل بسیار آسان بوده و لازم نیست که مدت زمان زیادی را صرف کنید تا این پانل را نصب نمایید. تنوعی که در طرح و رنگ این پانل ها وجود دارد سبب شده است که افراد زیادی از آن ها در ساخت و ساز خود بهره بگیرند اما این تنها ویژگی نیست که سبب شده این ساندویچ پانل دکوراتیو طرفداران زیادی داشته باشد، بلکه مقاومت بالای این سازه در برابر انبساط و انقباض، حرارت، صوت و زلزله نیز سبب شده این متریال ساختمانی به عنوان یکی از بهترین مصالح ساختمانی در ساخت و ساز به حساب بیاید.

۹. سالید سرفیس

سالید سرفیس یا پلی استون را می توان به عنوان یکی از انواع مصالح ساختمانی جدید به حساب آورد که به صورت پانل های مسطح بوده و در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. در ساخت سالید سرفیس از ترکیباتی مانند: اکریلیت ها، رنگدانه های پلاستیک، بوکسیت ها، رزین های پلی استر و سنگ های مرمر با خاصیت مرمریت بهره گرفته می شود.

سالید سرفیس ها ظاهری شبیه به سنگ های تزئینی دارند از این رو میتوان از آن ها به جای سنگ های تزئینی نیز در ساخت و ساز استفاده کرد. همچنین این مصالح به دلیل تنوع رنگی بالایی که دارند می توانند زمینه انتخاب گسترده‌ای را در اختیار مشتریان خود قرار بدهند.

مصالح ساختمانی جدید-خدمات مهندسی-سنگ نورگذر

۱۰. سنگ نورگذر

سنگ نور گذر را نیز می توان به عنوان یکی از انواع مصالح ساختمانی جدید به حساب آورد که علاوه بر زیبایی بی نظیری که دارد به عنوان یک‌ متریال کاربردی نیز شناخته می شود. از نظر کاربردی شما می توانید از این سنگ در تزئین و طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود بهره بگیرید.

۱۱. آجرهای تصفیه کننده هوا

یکی از جدیدترین و جالب‌ترین مصالح نوین که امروزه در صنعت ساختمان سازی از آت استفاده می شود نوعی آجرهایی است که قادر به تصفیه کردن هوا هستنند. از آن جایی که آلودگی محیط زیست همیشه یکی از اصلی‌ترین دغدغه های بشریت بوده است اختراع و استفاده این آجرها در ساخت و ساز می تواند بخشی از این نگرانی ها را کاهش بدهد.

عملکرد این آجرها به این صورت است که آلودگی هوای ورودی را فیلتر نموده و مواد آلوده و مضر آن را حذف می کند. زیرا این آجر ها به صورت دو لایه و عایق ساخته شده است که می تواند ۳۰ درصد از ذرات ریز و ۱۰۰ درصد از ذرات درشت را تصفیه نماید. از این نوع آجرها معمولا در فضای بیرونی ساختمان استفاده می شود تا با تصفیه هوا، محیطی تمیز و پاکی را ایجاد کند.

۱۲. بتن‌ رومی

بتن رومی را نیز می توان به عنوان یکی دیگر از انواع مصالح ساختمانی جدید به حساب آورد، که در مقایسه با بتن مدرن سبک‌تر بوده و از مقاومت بالاتری برخودار است. تفاوتی که این بتن با بتن مدرن دارد عدم استفاده از پرتلند در این نوع بتن است. همچنین این بتن در مقایسه با بتن های معمولی و مدرن از مقاومت بالاتری برخودار بوده و مناسب برای استفاده در صنعت ساختمان سازی است.

مصالح ساختمانی جدید-خدمات مهندسی-پانل کامپوزیت آلومینیومی

۱۳ . پانل کامپوزیت آلومینیومی

از این پانل ها برای نماسازی ساختمان ها استفاده می شود. پانل کامپوزیت آلومینیومی از دو ورق آلومینیوم که در بین آن ها پلی اتیلن قرار گرفته است تولید شده که دارای عملکرد مکانیکی فوق العاده‌ای است. این پانل ها در برابر عوامل محیطی مانند: گردو غبار، نم و رطوبت، تابش نور آفتاب، ضربه، انجماد، تغییرات دمایی، انبساط و ... مقاوم بوده و دوام و طول عمر بالایی دارند.

این پانل ها زیبای خاصی را به نمای ساختمان بخشیده و در برابر حرارت و آتش دچار آسیب نمی شوند. همچنین به دلیل برخوداری از تنوع رنگ می توانند پاسخ گوی سلیقه های مختلف باشند.

سخن پایانی

استفاده و به کارگیری مصالح ساختمانی جدید تفاوت های عمده‌ای در خروجی ساخت و ساز شما ایجاد خواهد داشت. از جمله مزایایی که استفاده از این مصالح در اختیار شما قرار می دهد‌ می توان به مواردی همچون: افزایش مقاومت ساختمان شما، کاهش در هزینه های انجام شده، کوتاه کردن زمان اتمام انواع پروژه های ساختمانی آن هم به صورت قابل ملاحظه‌ای و همچنین سهولت در اجرا و روان‌تر شدن پروژه اشاره نمود.

از این رو استفاده از این مصالح در کنار مزایایی که بیان کردیم می تواند به زیبا‌تر کردن ساخت و سازهای شما کمک فراوانی کرده و همچنین می تواند مشکلاتی که در ساختمان های به خاطر استفاده از مصالح قدیمی در ساخت و ساز آن ها وجود دارد را تا حد زیادی رفع کند.

زمان دستخوش تغیرات و پیشرفت هایی است که زندگی را برای بشریت راحت‌تر کند، یکی از انواع این پیشرفت ها، ایجاد تغییرات در مصالح ساختمانی است. مصالح نوین ساختمانی امکانات گسترده‌ای را در اختیار مهندسین و طراحان قرار داده و دست آن ها را برای انتخاب مصالح ساختمانی برای ایجاد یک سازه بی نظیر باز گذاشته‌اند.

 امید است که توانسته باشیم در این مقاله اطلاعات مفیدی را در زمینه مصالح جدید ساختمانی در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

برای آگاهی از قیمت مصالح ساختمانی به اینجا مراجعه کنید.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها