پوشش های پی وی سی(pvc) سقف شیب دار
۲۰ - مرداد - ۱۴۰۰
سقفهای انواع ساختمانهای مسکونی و صنعتی نیاز به یک پوشش مناسب دارند. همچنین سقف پارکینگ خانه نیز یکی از ملزومات یک ساختمان می باشد. یکی از کم هزینه ترین این سقف ها که می توان در این موارد از آن استفاده کرد انواع ایرانیت می باشد. در این مقاله خدمات مهندسی در رابطه با ایرانیت کرکره، انواع آن و مزایا و معایب آن صحبت می کنیم.
ایرانیت ورق موجداری است که برای پوشش دادن به سقف یا دیوار استفاده می شود. و بیشتر در سقف انبارها، سقف پارکینگ ها و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این جهت استفاده در سقف کاذب و پوشش های داخلی و خارجی ساختمان نیز کاربرد دارد. همچنین در کانکس از آن استفاده شده و جلوه زیبایی به آن میدهد.
از نظر متریال مورد استفاده در ایرانیت، میتوان انواع ایرانیت را به ایرانیت سیمانی، ایرانیت موجدار، ایرانیت ساده، ایرانیت فایبرگلاس، ایرانیت گالوانیزه و غیره تقسیم کرد. علاوه بر این ممکن است در برخی از ایرانیت ها ترکیبی از جنس های متفاوت مثل سیمان، الیاف و فایبرگلاس استفاده شده باشد.
انعطاف زیادی دارد. اما از نظر مقاومت، ایرانیت سیمانی مقاومت بیشتری دارد. و میتواند در فضاهای خارج به عنوان سقف استفاده شود. ایرانیت فایبرگلاس از پشم شیشه و فایبرگلاس تولید میشود. و در متراژ های متفاوت و بر اساس نیاز مشتری به فروش می رسد. ورق های فایبرگلاس به صورت رولی هستند و در رنگ های متفاوت وجود دارند.
نیز یکی از انواع ایرانیت است. که نسبت به ایرانیت فایبرگلاس وزن بیشتری دارد. ولی غیر قابل انعطاف است. ایرانیت سیمانی به شکل صاف، موجدار و لولهای در بازار عرضه میشود.
یکی دیگر از متریال هایی که در ساخت ایرانیت استفاده میشود، ورق گالوانیزه است. با استفاده از فرایند گالوانیزاسیون می توانیم فولاد و یا آهنی که مناسب است را داخل مواد مذاب روی انداخته. و آن را برای استفاده کردن آماده کرد. این عمل باعث می شود که فلز مقاومت بالایی بگیرد. و همچنین در برابر زنگ زدگی استحکام داشته باشد. ورق گالوانیزه در طرحهای مختلفی مانند ایرانیت کرکره ای، ذوزنقه، سفال، شادولاین و غیره وجود دارد. که ضخامت آنها ممکن است متفاوت بوده و طول و عرض و وزن آنها نیز بر اساس خواسته مشتری انتخاب می شود.
گالوانیزه یک فرآیند است که در این فرایند یک ورق فولادی با استفاده از یک لایه قلع و روی پوشانده می شود. و با این روش میتوان ورق فولادی را از آسیبهایی مانند خوردگی و خرابی محافظت کرد. لایه استفاده شده می تواند از انواع فلزهای دیگر نیز باشد. و یا اینکه فقط از روی باشد. این ورق ها را که اصطلاحاً به آن ها ورق گالوانیزه می گویند در تولید ایرانیت استفاده می شوند. و ایرانیت به دست آمده را ایرانیت گالوانیزه می نامند. این نوع ایرانیت، یکی از بهترین انتخاب ها می باشد. به این علت که وجود روکش فلزی روی ورق فولاد انعطاف ورق را بیشتر کرده. علاوه بر این بر مقاومت آن میافزاید.
همانطور که گفته شد ایرانیت گالوانیزه دارای انواع متفاوتی است که در این قسمت می خواهیم در رابطه با آنها صحبت کنیم.
این نوع ایرانیت شباهت زیادی به ایرانیت کرکره ای دارد. اما حالت شکستگی در خودش داشته و مقاومت بالایی دارد. همچنین ایرانیت گالوانیزه ذوزنقه ای برای پوشش سقف به عنوان یکی از بهترین انتخابها است. به علت اینکه در حالت ذوزنقهای آب بسیار کمی جمع میشود. و همچنین به دلیل وجود زخم های مربعی مقاومت این نوع از ایرانیت بسیار بالاتر از طرح های دیگر است. ایرانیت گالوانیزه ذوزنقه ای در ضخامتهای بالا هم قابل تولید است و تنوع رنگی بالایی دارد. بنابراین می تواند به راحتی برای هرگونه از سقفی استفاده شود.
ایرانیت گالوانیزه شادولاین یکی از انواع پرفروش ایرانیت است. دارای استحکام و مقاومت بالایی است و همچنین پوشانندگی زیادی دارد. قیمت مقرون به صرفه ای داشته. که با توجه به استحکام بالای آن می تواند به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای پوشش سقف انتخاب شود. یکی از مزیت هایی که ایرانیت گالوانیزه شادولاین دارد مقاومت زیاد در برابر فشارهای متفاوت است. همچنین این محصول می تواند در برابر آتش سوزی آسیب کمی ببیند. این نوع از ایرانیت بیشتر برای ساختمان های بزرگی مثل سوله و خرپا کاربرد دارد.
این نوع از ایرانیت طرح های خام شطرنجی دارد. و با توجه به طول گام های ایرانیت گالوانیزه آهن کشی می شود. ایرانیت گالوانیزه سفال پالرمو زیبایی زیادی نسبت به انواع دیگر ایرانیت مانند ایرانیت کرکره ای داشته و همچنین دارای رنگ های متنوعی است. به دلیل ظاهر زیبایی که ایرانیت گالوانیزه سفال پالرمو دارد می توان از آن برای پوشش سقف خانه، آلاچیق، پارکینگ، انباری و غیره استفاده کرد. همچنین قیمت این نوع از ایرانیت پایین بوده. و با در نظر داشتن سبک و طرح زیبا و مقاومت بالای آن در برابر شکستگی و ضربه معماران زیادی آن را برای پوشش سقف توصیه میکنند. در شهرهایی که بارندگی زیاد و رطوبت بالایی دارند، سقف شیروانی اکثر خانه ها با استفاده از ایرانیت گالوانیزه طرح سفال پالرمو پوشانده می شود.
ایرانیت کرکره ای در واقع یکی از انواع رایج ایرانیت می باشد. که به صورت موج سینوسی طراحی و در بازار عرضه میشود. این محصول را به نام ایرانیت سینوسی نیز می شناسند .و بیشتر برای پوشش های شیروانی، سقف باشگاهها و پارکینگ کاربرد دارد. این نوع از ایرانیت در دو مدل ایرانیت کرکره ای ریز و ایرانیت کرکره ای درشت در بازار وجود داشته. و بیشتر برای مکان های صنعتی و کاری استفاده می شود.
ورق کرکره ای یا همان ورق سینوسی دارای انواع متفاوتی مانند دنده ریز، دنده درشت و غیره هستند. و همگی یک مفهوم داشته و به وسیله فرم دهی ورق فولادی تشکیل میشوند. در واقع ورقهای فولادی به وسیله دستگاه از قسمت عرض خود به شکل موج فرم دهی می شوند. این فرآیند باعث می شود که در طول ورق کرکره ای هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد و فقط این محدودیت به عرض ورق ختم شود. همانطور که گفته شد ایرانیت کرکره ای یکی از انواع پر کاربرد و همچنین قدیمی، ساده و مقرون به صرفه در پوشش انواع ساختمانها می باشد.
ایرانیت کرکره ای از زمان های قدیم تا به امروز به دلیل هدایت آب باران در سقف های شیب دار بسیار رایج بودند. و این اهمیت برای مناطق مرطوبی که بارندگی های زیادی دارند بسیار قابل توجه است. ورقهای کرکره ای به خاطر شکل و شباهتی که به موج های دایره شکل دارند، به ورق های سینوسی معروف هستند. به همین دلیل شکل و فرم، آن ها برای موقعیتهای جغرافیایی که باد و باران زیاد است کاربرد بسیار زیادی دارند. این محصول می تواند در طولهای متفاوت تولید شود و این مسئله بستگی به سفارش مشتری دارد. در واقع ورق گالوانیزه کرکره ای را میتوان از ۲۰ سانتیمتر تا ۱۲ متر سفارش داد. و برای آن هیچ محدودیتی وجود ندارد. ضخامت ایرانیت کرکره ای هم از حدود ۳۰۰ میلیمتر شروع میشود و میتواند تا یک میلیمتر نیز ادامه داشته باشد. عرض آن نیز در دو سایز ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتیمتر در بازار وجود دارد. اما بیشترین سازی که مورد استفاده قرار می گیرد دارای ضخامت نیم میلیمتر و طول حدودا بین ۲ تا ۶ متر می باشد.
کارخانه های زیادی در سراسر ایران در زمینه تولید ورق های گالوانیزه کرکره یا همان ایرانیت کرکره ای فعالیت دارند. از این کارخانه ها می توان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، شهرکرد، تاراز چهارمحال و بختیاری، فجر کاشان، اشتهارد، روی اندود ساوه و هفت الماس قزوین اشاره کرد.
بعد از این که مشتری لیست ضخامت و طول و تعداد ورق ها را به فروشنده ارائه می دهد. فروشنده لیست فرمینگ را به کارخانه ارجاع داده و تولید ورقه آغاز می شود. همان طور که بیان شد انواع فرمینگ ورق های سینوسی به دو صورت دنده ریز و درشت وجود دارد. فرم دنده ریز ضخامت 0.4 میلیمتر و فرم دنده درشت دارای ضخامت ۱ میلیمتر می باشد.
همچنین ایرانیت کرکره را را می توان در اندازه های دلخواه از 2۰ سانتیمتر تا هر طولی که مورد نظر شماست سفارش داد. مدت زمان انتظار برای تکمیل سفارش چیزی بین ۲ تا ۴۸ ساعت طول می کشد. مقدار زمان انتظار برای سفارش بستگی به ابعاد و همچنین مقدار سفارش دارد. و علاوه بر این ترافیک محصولات سفارشی نیز میتواند بر مدت زمان تاثیر بگذارد. فرمینگ ورق کرکره ای از نظر قیمت و هزینه شاید از ارزانترین ها باشد.
پیشتر نیز بیان شد که ایرانیت کرکره ای از قدیمی ترین انواع ورق های موجدار است. و مدت زمان زیادی است که تولید شده و به بازار عرضه می شود. این نوع از ایرانیتها برای پوشش سقفهای شیروانی از مواد و متریال مختلف استفاده میکند. این متریال ها را می توان به دو دسته متریال های فلزی و متریال های غیر فلزی تقسیم بندی کرد. در دسته پوشش هایی که غیر فلزی هستند مواد مختلفی مانند آردواز، سفال، دکرا، آندولین، شینگن و آندو ویلا و مواردی از این قبیل وجود دارد. اما پوشش فلزی در طرح های متنوع وجود دارد. که به دلیل ماهیت کاربرد آن که در تماس دائمی با باران و رطوبت در سقفهای شیروانی است باید پوشش گالوانیزه داشته باشند تا از خوردگی و زنگ زدگی محافظت شوند.
اگر می خواهید سقف ساختمان، سقف پارکینگ یا هر جای دیگری را به وسیله ایرانیت پوشش دهید باید به یک سری از معیارها و شاخصهای مختلف توجه کرد. در انتخاب ایرانیت مناسب برخی از معیارها وجود دارند که در این قسمت به ذکر آنها می پردازیم:
یکی از مهمترین مزیتهای ایرانیت این است که نسبت به سایر پوشش ها نصب بسیار آسانی دارد. ایرانیت ها را می توان روی هر سطحی نصب کرد. این در حالی است که هیچ واکنش شیمیایی بین مواد سازنده آن و سطح مورد نظر برقرار نمی شود. دیده شده است که برخی افراد برای پوشش سطوح آهکی و پایه آهکی هم از ایرانیت استفاده می کنند. یعنی ایرانیت را به جای قیر گونی و به عنوان محافظ سطح، به کار می برند. علاوه بر این نصب صفحات ایرانیت در مقایسه با ایزوگام یا قیرگونی بسیار آسان تر و ارزان تر و سریع تر می باشد. به صورت خلاصه قیمت پایین ایرانیت کرکره، نصب آسان آن، مقاومت بسیار خوبی که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارد، وزن سبکش و همچنین جلوگیری از رطوبت هوا از بهترین مزایای ایرانیت محسوب می شود.
درست است که ایرانیت مزایای بسیار زیادی دارد. اما این مسئله دلیل بر این نیست که ایرانیت کرکره هیچ عیبی نداشته باشد. باید عنوان کرد که قدرت مقاومت ایرانیت نسبت به ایزوگام و قیر بسیار کمتر است. همچنین امکان تخریب دارد. علاوه بر این ایرانیت در فضاهای باز عموماً به طور سالانه نیاز دارند که تعویض و یا تعمیر شوند. عایق صوتی مناسبی نیست و بنابراین در فضاهای شلوغ و پر سر و صدا نمی تواند گزینه مناسبی به حساب آید. همچنین در برابر باد و باران شدید نمیتواند مقاومت چندانی از خود نشان دهد.
نکته ای که باید اضافه شود این است که اغلب ایرانیت ها قابل بازیافت نیستند. و بنابراین نمی توان آن را دوست دار محیط زیست دانست. بنابراین استفاده از این پوشش ها در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دارای محدودیت است.
لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید