مصالح ساختمانی مبارزه با رطوبت دیوار

یکی از بهترین راه‌ها برای تخریب تدریجی یک ساختمان، راه دادن رطوبت به آن است. از این رو باید از خود بپرسید برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟

استفاده از مصالحی که آب را به خود جذب می‌کنند می‌تواند مشکلات بسیاری برای شما در بر داشته باشد. از سوی دیگر این مصالح کیفیت کلی ساختمان را نیز زیر سوال می‌برند.

بنابراین توصیه می‌شود پیش از خرید ساختمان با یک مهندس سازه مشورت کنید. مهندس با بازرسی از ساختمان می‌تواند از کیفیت ساختمان مطلع شود. از سوی دیگر مشکلاتی که ممکن است در آینده برای ساختمان ایجاد شود را شناسایی می‌کند.

رطوبت یکی از مشکلاتی است که به کمک استفاده از مصالح خوب می‌توان از آن جلوگیری کرد. در این مقاله به پاسخ برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟ خواهیم پرداخت. اما ابتدا لازم است ضرورت این موضوع را درک کنید.

رطوبت در ساختمان و مشکلاتی که برای ساکنان ایجاد می‌کند:

رطوبت-در-ساختمان-و-مشکلاتی-که-برای-ساکنان-ایجاد-می‌کند

 

رطوبت در خانه در بخش‌های مختلفی از خانه دیده می‌شود. اما همه آن‌ها هوا را آلوده می‌کنند. تحقیقات نشان داده است رطوبت ساختمان می‌تواند روی هوا تأثیر منفی داشته باشد.

قارچ‌ها و کپک‌هایی که در اثر رطوبت ایجاد می‌شوند می‌توانند هوا را مسموم کنند. افرادی که به مدت طولانی در معرض این قارچ‌ها قرار می‌گیرند مستعد مشکلات تنفسی هستند.

از سوی دیگر افرادی که دچار آلرژی‌های فصلی هستند با وجود رطوبت در ساختمان؛ شاهد تحریک آلرژی هستند. چرا که این قارچ‌ها روی سینوس‌ها تأثیر منفی دارند.
تریال‌های مختلفی برای یک ساختمان به کار گرفته می‌شوند. برخی از این متریال‌ها به آب حساس هستند. بنابراین باید با پاسخ به سوال برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟ ؛ برای این متریال‌ها عایق تعبیه کنید.

برای مثال ساختمان‌هایی که در زیر بنای آن‌ها چوب به کار گرفته شده است؛ با رطوبت باد می‌کنند. از این رو پی و فوندانسیون ساختمان به طور کامل از هم می‌پاشد.

از سوی دیگر تمام ساختمان‌ها از بخش‌های فلزی نیز درون خود استفاده کرده اند. از جمله مصالح فلزی که در تمام ساختمان‌ها به کار گرفته شده‌‌اند می‌توان به میلگرد‌ها اشاره کرد.

فلزات و به خصوص آهن آلات در حضور آب به سادگی زنگ می‌زنند. زنگ زدن آن‌ها همانا و از بین رفتن استحکام ساختمان‌ها همانا!

رطوبت و مشکلات مالی:


رطوبت-و-مشکلات-مالی

 

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که وجود رطوبت در دیوار و ساختمان ایجاد می‌کند مشکلات مالی است. این مشکلات می‌توانند تاثیری گسترده و بلند مدت داشته باشد.

رطوبت می‌تواند بسیاری از لوازمی که در معرض آن قرار گرفته‌‌اند را تخریب کند. برای مثال شوفاژ‌هایی که کنار دیوار نصب شده‌‌اند در صورت رطوبت تخریب می‌شوند.

چگونه رطوبت در ساختمان را تشخیص دهیم :

 

چگونه-رطوبت-در-ساختمان-را-تشخیص-دهیم

 

پس از اینکه سال‌ها در یک خانه زندگی کردید ممکن است با مشکل رطوبت مواجه شوید. راههای تشخیص رطوبت در ساختمان عبارتند از :

استفاده از رطوبت سنج در خانه:

استفاده از این وسیله مطمئن‌ترین راه برای تشخیص رطوبت بالا در خانه است. در صورتی که با استفاده از این دستگاه رطوبت بین ۴۰ تا ۶۰ RH باشد؛ رطوبت خانه مناسب است.

در صورتی که میزان رطوبت از ۶۰ بیشتر شود؛ باید به فکر تمهیدات و پاسخ به سوال برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد باشید.

وجود کپک در خانه:

وجود-کپک-در-خانه
 

همیشه بخش‌هایی از خانه هستند که بیشتر در معرض رطوبت می‌باشند. این بخش‌ها احتمال ایجاد کپک بیشتری دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به سرویس بهداشتی و آشپزخانه اشاره کرد.

رطوبت کپک‌های مختلفی می‌تواند ایجاد کند. بنابراین بهتر است در این مکان‌ها در تمام سطوح دیوارها را به خوبی بگردید. در صورتی که کوچکترین احتمال وجود کپک را مشاهده کردید به سراغ پاسخ برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد بروید.

مشاهده قطرات آب اطراف پنجره‌ها:

یکی از ارزان‌ترین راه‌های تشخیص وجود رطوبت بالا در خانه استفاده از پنجره‌ها می‌باشد. زمانی که اطراف پنجره‌ها قطرات آب را مشاهده کردید؛ احتمالاً به دلیل رطوبت بالا در خانه می‌باشد.

همچنین در صورتی که روی سطوح دیگر خانه قطرات آب مشاهده کردید؛ نیز باید به سراغ مبارزه با رطوبت بروید. چرا که وجود رطوبت روی دیوارها یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های وجود رطوبت در خانه می‌باشد.

پوسیدگی چوب‌ها و زنگ زدن فلزاتی که مشاهده می‌کنید؛ می‌توانند یکی از نشانه‌های وجود رطوبت بالا باشند. البته مقدار کمی از این مشکلات در استان‌هایی که رطوبت به طور کلی در آن‌ها بالا است طبیعی می‌باشد. اما اگر بیش از اندازه بود باید به دنبال چاره باشید.

برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟

به طور کلی مصالحی که خاصیت عایق بودن داشته باشند بهترین انتخاب برای خانه‌های مناطق مرطوب هستند. در ادامه به بررسی این مصالح برای مهندسان ساختمان و دیگر مهندسان می‌پردازیم.

کاشی‌های ضد رطوبت:

کاشی‌-های-ضد-رطوبت
 

یکی از بهترین انتخاب‌ها برای بخش‌هایی از خانه که بیشتر در معرض رطوبت هستند؛ کاشی ضد رطوبت می‌باشند. در این کاشی‌ها از مواد عایق استفاده شده است.

از این رو می‌توان با اطمینان آن‌ها را در کنار سینک ظرفشویی، کف آشپزخانه و سرویس بهداشتی، دیوارهای آشپزخانه و سرویس بهداشتی و… استفاده کرد.

طرح و رنگ این کاشی‌ها متفاوت است. از این رو نباید نگران خراب کردن دکوراسیون خود باشید. این کاشی‌ها یکی از بهترین پاسخ‌ها به سوال برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد می‌باشند.

پوشش‌های ضد رطوبت دیوار :

این پوشش‌ها در واقع عایق‌هایی هستند که به روی دیوارها کشیده می‌شوند تا آن‌ها را از رطوبت محافظت کنند. بسیاری از شرکت‌های ساختمان سازی امروزی از این پوشش‌ها استفاده نمی‌کنند. چرا که هزینه ساخت را افزایش می‌دهد.

این در حالی است که استفاده از این پوشش‌ها نوعی سرمایه گذاری به شمار می‌رود. البته توجه داشته باشید در شرایط خاصی باز هم رطوبت می‌تواند به این پوشش‌ها نفوذ کند.

برای مثال زمانی که دیوار یک ترک و خش بر می‌دارد؛ پوشش محافظتی آن از بین می‌رود. در این صورت است که رطوبت راهی ساده برای نفوذ پیدا می‌کند.

پایه‌های این پوشش‌ها می‌تواند متشکل از مواد مختلفی باشد. اما معروف‌ترین مواد سازنده این پوشش‌ها عبارتند از رنگ‌های مختلف که بر پایه اکرولیک ساخته می‌شوند. البته برخی از این پوشش‌ها از پلاستیک نیز بهره می‌برند که گزینه مناسبی نیست.

مصالح درونی ساختمان نیز باید عایق رطوبت باشند. این مصالح بیشتر در ساختمان‌های مناطق مرطوب به کار گرفته می‌شوند. از جمله مصالحی که نوع عایق دارد می‌توان به سیمان اشاره کرد.

سیمان پلیمری برای مقابله با رطوبت:

سیمان-پلیمری-برای-مقابله-با-رطوبت
 

یکی از بهترین پاسخ‌ها به سوال برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟ سیمان‌های پلیمری هستند. این سیمان‌ها را می‌توان به دو صورت داخلی و خارجی مورد استفاده قرار داد.

یکی از مهم‌ترین مزایایی که این سیمان‌ها دارند این است که در مناطق مختلفی به کار می‌آیند. سیمان‌های پلیمری را می‌توان در اطراف لوله‌ها و منافذ آب، دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها، کف سرویس بهداشتی، آشپزخانه و تراس و… به کار برد.

این سیمان‌ها الاستیک هستند. به این معنی که ترک نخورده و جمع نمی‌شوند. از این رو شما می‌توانید به سادگی آن‌ها را در ساختمان خود تزریق کنید.

سیمان‌های پلیمری یکی از انواع سیمان با چسبندگی بالا می‌باشند. از این رو می‌توانید بلافاصله پس از سیمان ریزی در کف بخش‌های موردنظر، کاشی‌ها و سرامیک‌ها را روی آن‌ها نصب کنید.

سیمان پلیمری از آن دسته سیمان‌هایی است که عایق رطوبت و گرما به طور همزمان است. یعنی با تغییر دمای بالا سیمان آسیبی نمی‌بیند.

پشم سنگ برای مقابله با رطوبت:

اگر در بخش‌های مختلف خانه از سنگ استفاده کرده‌‌اید؛ یکی از بهترین انتخاب‌ها برای عایق بندی این سنگ‌ها، پشم سنگ می‌باشد. برای همین است که آن را در لیست پاسخ برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد قرار داده ایم!

پشم سنگ با حفظ هوا در میان لایه‌های خود رطوبت آن را می‌گیرد. از سوی دیگر پشم سنگ عایق گرما نیز هست. بنابراین دیگر نباید نگران گرما در تابستان و سرما در زمستان خانه خود باشید. چرا که پشم سنگ از این نظر مناسب است.

به پشم سنگ عایق معدنی نیز می‌گویند. از مهم‌ترین ویژگی‌های عایق معدنی، نصب آسان و سریع آن است. شما می‌توانید آن را به سرعت و همانند پشم شیشه روی سنگ‌ها نصب کنید.

عایق قیر برای جلوگیری ار نفوذ رطوبت:

عایق-قیر-برای-جلوگیری-از-نفوذ-رطوبت

 

قیر یکی از موادی است که در بخش‌های مختلف ساختمان سازی به صورت غیر مستقیم دخیل است. ایزوگام یکی از بارز‌ترین نمونه‌های دخالت این ماده در ساختمان سازی به شمار می‌رود. 

قیر فرآورده‌‌ای طبیعی است که از نفت خام به دست می‌آید. بنابراین ما کشوری غنی در قیر داریم. قیر به طور کلی برای اطراف و درز‌ها به کار گرفته می‌شود. بنابراین می‌توان آن را در میان درز‌های کاشی‌ها و بخش‌های دیگر ساختمان نیز به کار گرفت.

استفاده از موادی که در برابر رطوبت از شاخص محافظتی بالایی برخوردار باشند مزایای بسیاری دارد. کمترین مزیت آن حفظ شما در برابر مشکلاتی است که ممکن است در اثر رطوبت ایجاد شوند.

اینکه بدانید برای مبارزه با رطوبت دیوار از چه مصالحی می‌توان استفاده کرد؟ برای یک مهندس از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی شاید بتوان گفت یک الزام به شمار می‌آید. در این مقاله به تعدادی از این مصالح ساختمانی اشاره کردیم. آیا شما با مصالح عایق رطوبت دیگری آشنا هستید؟

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها