همه چیز درباره ی پارکت لمینت

اگر به دنبال یک کف زیبا برای ساختمان خود هستید؛ پارکت لمینت یکی از بهترین انتخاب‌ها برای منزلی زیبا به شمار می‌رود. البته این پارکت‌ها کاربردهای بسیاری دارند که می‌توانید در ادامه این مقاله بیشتر با آن‌ها آشنا شوید.

انتخاب دکوراسیون خوب تاثیر به سزایی روی افراد می‌گذارد. به طوری که تحقیقات ثابت کرده است افرادی که در دکوراسیون‌های تحریک کننده خلاقیت کار می‌کنند؛ خلاق‌تر می‌شوند.

با این حال انتخاب یک کف زیبا و مناسب برای هر مکان همیشه سخت است. چرا که کف ساختمان تاثیر به سزایی روی نورگیری و دیگر بخش‌های دکوراسیون ساختمان می‌گذارد.

پارکت یکی از انواع کفپوش‌های ساختمانی می‌باشد که در جنس‌های مختلف تولید و به بازار ارائه می‌شود. امروز شما را با نوع لمینت این کفپوش زیبا آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید. پیشنهاد می کنیم به آگهی های وب سایت خدمات ساختمانی سری بزنید.

پارکت لمینت

پارکت لمینت را بیشتر بشناسید!

اولین کشوری که این نوع پارکت را تولید کرد؛ اتریش بود. اولین پارکت‌های اتریشی در سال ۱۹۹۵ تولید و به بازار ارائه شدند. در همان سال‌ها نیز طرفداران بسیاری پیدا کردند.

این نوع پارکت‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که چند لایه چوب در کنار هم به خوبی قرار گرفته باشند. تکه‌ها و جنس چوب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

پارکت‌های لمینت پارکت‌هایی هستند که از چوب یا مواد مبتنی بر چوب ساخته شده اند. پارکت‌هایی که به پارکت شناور مشهور هستند؛ محصولاتی نشآت گرفته از همین نوع می‌باشند.

اما مهم‌ترین مزیت پارکت لمینت نسبت به هم نوعان خود این است که نیازی به مواد خاصی برای نصب ندارد. نیازی نیست پیش از نصب این پارکت‌ها زمین چسب گرفته یا ماده دیگری استفاده شود.

نصب ساده پارکت لمینت تنها با استفاده از چند زبانه و شیارهای کوچک صورت می‌گیرد. اما هنگام نصب پارکت لمینت نیز لازم است نکاتی را در نظر داشته باشید که در ادامه این مقاله به طور مفصل آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

پارکت لمینت یا همان پارکت طرح چوب امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. دلائل آن‌ها نیز قابل تامل می‌باشد. این پارکت‌ها در عین قیمت مناسب، زیبایی و چشم نوازی خوبی دارند.

مزایای پارکت لمینت:

یک پارکت خوب پارکتی که است که مزایای زیر را داشته باشد:

نیازی به چسب برای اتصال این پارکت‌ها نمی‌باشد. بلکه آن‌ها را به سادگی و تنها با استفاده از شیارهایی که دور تا دور پاکت وجود دارد؛ این پارکت‌ها به زمین متصل می‌شود.

با استفاده از عمل کلیک می‌توان این پارکت‌ها را به یکدیگر متصل کرد. چرا که این عمل باعث می‌شود وزن لمینت‌ها در هم تثبیت و قفل شده و محصول بدو استفاده از چسب اتصال یابد.

نوعی فوم وجود دارد که پیش از اینکه پارکت لمینت را به زمین متصل کنیم؛ زیر آن قرار می‌دهیم. این فوم علاوه بر اینکه عمر پارکت را افزایش می‌دهد؛ مانع از انتقال صدا به طبقات زیرین می‌شود.

پارکت‌هایی هستند که با برخورد اجسام تیز روی آن‌ها خش بر می‌دارد. حتی در برخی از پارکت‌ها حتی با ناخن شما هم خش بر می‌دارند. اما از مزایای این نوع پارکت‌ها این است که نسبت به اجسام نوک تیز مقاوم می‌باشند.

پارکت‌های قدیمی زمانی که مایعات روی آن‌ها می‌ریخت؛ به سرعت باد می‌کردند. اما نوع لمینت پارکت‌ها مقاومت خوبی در برابر آب و انواع مایعات دارد.

اکثر پارکت‌های موجود در بازار پس از نصب نیاز به ساب زنی و یکسان کردن سطح دارند. اما پارکت لمینت بدون نیاز به ساب زنی است. شما با یک تمیزکاری ساده می‌توانید شروع به چیدن اثاثیه کنید.

صدا، حرارت و برودت هیچ راه فراری از این پارکت‌ها ندارند. پارکت‌های نوع لمینت در برابر حرارت، صدا و برودت مقاومت خوبی دارند.

پارکت محصولی از دکوراسیون داخلی است که هزینه زیادی دارد. از این رو انتخاب پارکتی که نسبت هزینه به قیمت خوبی دارند اهمیت بیشتری دارد.

مزایای پارکت لمینت

معایب پارکت لمینت:

هیچ چیزی در دنیا نیست که کامل باشد. هیچ چیزی به طور کامل و همیشه مفید نیست. این نوع پارکت‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در ادامه به معایب پارکت‌های لمینت اشاره می‌کنیم.

در صورتی که سیستم گرمایش از کف نصب کرده‌‌اید؛ استفاده از این پارکت مناسب نمی‌باشد. چرا که این نوع پارکت نسبت به انواع کفپوش‌های دیگر مقاومت کمتری در برابر سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی دارند.

این کفپوش‌ها زمانی که روی آن‌ها قدم می‌زنیم؛ سروصدای زیادی ایجاد می‌کنند. رطوبت را بیش از اندازه در سطح خود نگه می‌دارد. به همین دلیل خطر سر خوردن روی آن‌ها بیشتر می‌شود.

کفپوش‌های لمینت خطراتی همچون احتمال آتش سوزی بالا را نیز دارند. به خصوص اینکه لایه خاصی روی چوب قرار نمی‌گیرد. از این رو ماده سوختی بیشتری در دسترس آتش خواهد بود.

این نوع کفپوش‌ها در صورتی که دمای زیادی در تابستان به آن‌ها وارد شود می‌توانند تخریب شوند. به این صورت که دمای زیاد باعث انبساط کفپوش می‌شود. همین انبساط در گذر زمان آسیب زیادی به دیگر کفپوش‌ها وارد می‌کند.

به طور کلی تمام کفپوش‌ها به خصوص پارکت‌ها نیاز دارند هر چند وقت یکبار واکس زده و یا واش بخورند. تمیز کردن این نوع کفپوش‌ها سخت است. از این رو دوره‌های واکس و واش کوتاه‌تری خواهند داشت.

زمانی که می‌خواهید کفپوش لمینت را نصب کنید باید دقت بسیاری به خرج دهید. چرا که در صورتی که کوچکترین درزی میان کفپوش‌ها باشد؛ زمانی که وزن زیادی به آن وارد شود؛ قفل‌ها می‌شکنند.

شست و شوی این کفپوش‌ها سخت است. به این معنی که شما تنها با استفاده از یک دستمال نم دار نمی‌توانید آن را تمیز کنید. بلکه لازم است شوینده‌های خاصی در دست داشته باشید.

معایب پارکت لمینت

انتخاب بهترین پارکت لمینت:

لمینت‌ها نیز جنس‌های مختلفی دارند. انواع مختلف لمینت با کیفیت‌های مختلف باعث شده تا کاربرانی که می‌خواهند از این محصول استفاده کنند؛ سردرگم شوند.

البته توجه داشته باشید که بهترین پارکت لمینت لزوماً به معنی بهترین پارکت برای شما نیست. بلکه ابتدا باید سطح کف ساختمان را همسان سازی کرده و بررسی کنید.

بررسی کیفیت میان دو محصول با جنس‌های مختلف نیازمند یک معیار صحیح انتخاب می‌باشد. از این رو دانشمندان این حوزه درجه بندی AC را ارائه کرده اند.

انتخاب بهترین پارکت لمینت

درجه بندی AC یا مقاومت سایشی:

پارکت‌های لمینت براساس عملکردی که دارند شامل این درجه بندی می‌شوند. امتیاز دادن به این پارکت‌ها نیز منوط به کیفیت آن‌ها می‌باشد. از جمله مواردی که در این درجه بندی بررسی می‌شود می‌توان به ضربه، حرارت، رطوبت، خراش، لک و ساییدگی اشاره کرد.

آزمایش دوام یکی از آزمایش‌هایی است که برای این امتیاز دهی صورت می‌دهند. در صورتی که محصول موردنظر شما در این آزمایش با شکست مواجه شود؛ بدون درجه بندی منتشر می‌شود.

استفاده از پارکت لمینت‌هایی که بدون درجه بندی منتشر می‌شوند اصلاً توصیه نمی‌شود. چرا که هیچ گونه مقاومت سایشی ندارند. بلکه بهتر است از درجه بندی‌های دیگری که ارائه می‌شود خریداری کنید.

درجه بندی AC1 اولین درجه‌‌ای است که به لمینت‌ها داده می‌شود. این امتیاز همانند دانش آموزی است که نمره قبولی (۱۰) را دریافت کرده است.

درجه بندی AC2 نیز درجه بندی چندان قوی به شمار نمی‌رود. چرا که چندان تفاوتی با درجه بندی AC1 ندارد. توجه داشته باشید که محصولی با این درجه از کیفیت در بازار ایران پیدا نمی‌شود.

درجه بندی AC3 رایج‌ترین درجه‌‌ای است که در ایران به کار برده می‌شود. از این امتیاز برای استفاده در مکان‌های عمومی همانند اتاق‌های هتل‌ها و مکان‌هایی که تردد مناسب و یا کمی دارند استفاده می‌شود.

درجه بندی بعدی AC4 است که بیشتر برای مکان‌هایی استفاده می‌شود که تردد و رفت و آمد زیادی دارند. این محصول مقاومت بالایی دارد. به این معنی است که یکی از بهترین انتخاب‌ها برای خانه یا مکان‌های تجاری می‌باشد.

آخرین درجه‌‌ای که پارکت لمینت دارد؛ AC5 است. از این درجه بندی برای مکان‌های شلوغ و بزرگ استفاده می‌شود. این محصول بالاترین امتیاز را دارد. از این رو برای خانه‌ها محصول خوبی نیست. آن هم به این دلیل که علاوه بر سختی زیاد، گران قیمت است.

به طور کلی هر چقدر افزودنی‌های چوب زیاد‌تر باشد؛ کیفیت آن کمتر خواهد بود. چراکه پارکت‌های لمینت خالص‌تر فشردگی بالاتری دارند.

نصب پارکت لمینت

نام لمینت نشانی از لمینت!

دلیل نام گذاری این پارکت‌ها بسیار جالب است. چرا که لمینت به معنی چهار لایه می‌باشد. این نوع پارکت‌ها نیز از چهار لایه فشرده تشکیل شده‌‌اند که شامل لایه ابتدایی، لایه دکوراتیو، لایه اصلی و لایه تحتانی می‌باشد.

ضخامت پارکتی که می‌خواهید استفاده کنید بهتر است توسط یک متخصص تعیین شود. چرا که برخی از زمین‌ها ممکن است دچار نشست‌های جزئی در برخی قسمت‌ها شوند. در این صورت ناهمواری در سطح به وجود می‌آید.

تولید پارکت لمینت:

کشور تولید کننده این محصول در کیفیت آن تاثیر به سزایی دارد. در حال حاضر کشور‌های ترکیه، بلژیک، ایران و آلمان بهترین تولید کنندگان این پارکت در دنیا به شمار می‌روند.

این کشورها تحت لیسانس کانادا اقدام به تولید انواع مختلفی از کفپوش‌ها و پارکت‌ها به خصوص نوع لمینت آن‌ها می‌کنند. با این حال ایران در این زمینه گام‌های مهمی برداشته است.

اعتماد به تولید داخل می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد. به خصوص درباره محصولات این چنینی که در ایران با کیفیت بالا تهیه می‌شوند؛ بهتر است نوع تولید داخلی آن را خریداری کنید.

تولید پارکت لمینت

نصب کفپوش‌های پارکت لمینت:

پیش از اینکه اقدام به نصب کفپوش‌ پارکت لیمنت کنید؛ بهتر است کف ساختمان را پوش دهید.

همچنین بهتر است حدود دو شب قبل از نصب پارکت، این محصول را در اتاق موردنظر قرار دهید. این کار برای این است که پارکت با دمای اتاق سازگار شود.

مرحله بعدی اطمینان از سلامت پارکت یا کفپوش قبلی است. بهتر است از سلامت و صاف بودن کفپوش قبلی اطمینان داشته باشید. همچنین کفپوش‌ها را باید پس از خارج شدن نیز سالم باشند.

حال نوبت به این است که پیش از نصب پارکت لمینت، سم پاشی و انواع کاریهایی که تصور می‌کنید ساختمان شما نیاز دارد را انجام دهید. توصیه می‌شود در این مرحله لوله کشی‌ها تست شوند.

در گام بعدی لازم است فوم عایق را در کف بیندازید. جنس این فوم از پلی اتیلن انعطاف پذیر می‌باشد. این فوم قابل نصب بر روی انواع کف و زمین می‌باشد.

یکی دیگر از کارهایی که باید هنگام نصب پارکت لمینت انجام دهید این است که مطمئن شوید لایه فوم در تمام بخش‌ها به یک اندازه پوشیده شده است. این لایه باید شناور بوده و در زیر پارکت‌ها قرار داده شود.

در مرحله بعدی نصب پارکت لمینت لازم است تایل‌ها را به خوبی در کنار هم قرار دهید. اتصال‌های کلیکی در کنار بهتر است زودتر نصب شوند.

فرورفتگی‌ها را با استفاده از چکش به آرامی محکم کنید. بهتر است اتصال میان تایل‌ها با دقت و در زاویه ۴۵ درجه‌‌ای صورت گیرد.

نکته مهمی که در این سه مرحله باید به یاد داشته باشید این است که آخرین ردیف تایل‌ها باید حدود نیم سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد. این فاصله به این دلیل است که در صورت انبساط و گرما تایل‌ها فضای انبساطی داشته باشد.

آخرین مرحله این است که بخش‌های اضافی بریده شوند. بریده و کوتاه کردن بخش‌ها از کناره‌های دیوار صورت می‌گیرد.

توجه داشته باشید که تایل‌ها به صورت مستطیلی هستند. بهتر است آن‌ها را در مسیر نور نصب کنید تا زیبایی دو چندانی داشته باشند. همچنین این کار دوام تایل‌های پارکت شما را افزایش می‌دهد.

پارکت لمینت یکی از انواع پارکت و کفپوش‌هایی است که می‌توانید انتخاب کنید. انتخاب بهترین لمینت‌ها نیازمند اطلاعات است. در این مقاله همه چیز درباره پارکت لمینت را به شما گفتیم. شما عزیزان می‌توانید نکات فراموش شده این مقاله را در قالب نظرات خود برای ما ارسال کنید.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها