کاغذ دیواری و انواع آن را بشناسیم

کاغذ دیواری یکی از متریال‌هایی است که امروزه در تمام بخش‌های کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف استفاده می‌شود.

این محصول برای تزئین دیوارهای داخلی ساختمان‌های گوناگون به کار گرفته می‌شود. از این رو افرادی که در حوزه طراحی داخلی ساختمان کار می‌کنند باید با این محصول آشنا باشند.

این مواد به صورت‌های مختلفی در جامعه خرید و فروش می‌شوند. انواع رول و متری این محصول در بازار فروخته می‌شود. این ماده مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. پیشنهاد می کنیم به آگهی های وب سایت خدمات ساختمانی سری بزنید.

تاریخچه کاغذ دیواری:

تاریخچه کاغذ دیواری

تولید کاغذ برای اولین بار در چین شروع شد. تولید کاغذ دیواری نیز برای اولین بار توسط چینی‌ها آغاز شد. دویست سال پیش از میلاد مسیح اولین کاغذ دیواری‌ها روی دیوارهای چین ظاهر شدند.

کاغذهای برنجی اولین کاغذهایی بودند که روی دیوار نصب می‌شدند. در قرن هشتم میلادی بود که علم کاغذ سازی به اروپا راه یافت. سالیان سال گذشت تا علم ساخت کاغذهایی که به دیوار نصب می‌شدند این قدر پیشرفت کرد.

واقعی‌ترین چیزی که شبیه به آنچه امروز می‌بینیم هست؛ کاغذهایی است که با شروع صنعت چاپ پدید آمدند. در زمان رنسانس این محصول نشانی از تجمل و لوکس گرایی میان اشراف به شمار می‌رفت. این کالا‌های گران قیمت فرشینه‌ها بودند.

اشراف اروپایی آن را به صورت فرشینه‌هایی تزئین شده در ابعاد مختلف سفارش می‌دادند. طراهان و هنرمندان بسیاری نیز در این حیطه کار می‌کردند. این کالاها بسیار گران قیمت بود و مردم عادی نمی‌توانستند از آن استفاده کنند.

بنابراین تاریخچه کاغذ دیواری سمت و سویی دیگر به خود گرفت. در واقع این محصول برای ارزان قیمت‌تر شدن فرشینه‌های دیواری تولید شد.

از اصلی‌ترین نمونه‌های تاریخی آن می‌توان به کاغذ طاق نصرت که توسط آلبرشت دور در سال ۱۵۱۵ ساخته شد اشاره کرد. این اثر به سفارش ماکسی میلیان تهیه و تدارک دیده شد.

به زودی چاپخانه‌های بسیاری در سراسر اروپا ایجاد شدند که این محصول را تولید می‌کردند. به طوری که در اواسط قرن ۱۸ و ۱۹ این محصول به تولید انبوه رسید.

با کاهش شگفت انگیز قیمتی که در اثر تولید انبوه بود؛ در اوایل قرن بیستم این کالا جزء کالاهای پر استفاده غربی بدل شد. اما اولین کاغذ دیواری ایران به زمان ناصرالدین شاه بر می‌گردد.

ناصر الدین شاه قاچار علاقه زیادی به هنر و چیزهای جدید داشت. همچنین معماری یکی از هنرهای خاص مورد علاقه پادشاه بود. وی این محصول را به ایران آورد.

انواع کاغذ دیواری از نظر طرح و جنس:

انواع طرح و جنس کاغذ دیواری

روکش وینیل:

در اکثر انواع این محصول یک ماده اصلی کاغذی وجود دارد. در نوع وینیل یک روکش وینیل آکرولیک یا پی وی سی کشیده می‌شود. این محصول خواص بسیاری دارد که در ادامه آن‌ها را با یکدیگر برسی می‌کنیم.

روکش‌های وینیل آکرولیک با استفاده از اسپری به روی کاغذ پاشیده می‌شوند. یا اینکه آن‌ها را به صورت لایه‌‌ای نازک در آورده و روی کاغذ اصلی می‌کشند.

کاغذ دیواری وینیل مناسب انواع مکان‌ها می‌باشد. تنها مکان‌هایی که بهتر است از این محصول در آن‌ها استفاده نشود؛ مکان‌هایی است که همچون کارگاه، احتمال برخوردهای فیزیکی زیاد است.

روکش وینیل

کاغذ‌هایی که مقاومت بالایی در برابر چربی دارند می‌توانند در تمام مکان‌ها به کار گرفته شوند. این نوع کاغذ نیز مقاومت مناسبی در برابر رطوبت و چربی دارند.

نکته مهمی که این روکش‌ها به کاغذ دیواری می‌دهند این است که آن را ضد لکه می‌کند. قابلیت شست و شو و وزن حجمی بالایی که دارند؛ موجب شده تا این محصول طرفداران بسیاری داشته باشد.

قابل شست و شو بودن این کاغذ دیواری‌ها باعث شده تا از آن‌ها بتوان در اتاق کودک و مکان‌های با احتمال کثیفی بالا استفاده کرد. این کاغذها کیفیت بالایی دارند. از این رو تا ۵ سال پس از نصب دوام خواهند داشت.

انواع کاغذدیواری روکش وینیل:

انواع روکش وینیل

  • وینیل فابریک یکی دیگر از انواع این کاغذها می‌باشد. این کاغذها خود شامل سه نوع دیگر می‌شوند که تفاوت‌های فاحشی با یکدیگر دارند.
  • وینیل سخت و جامد دارای یک نوار جامد وینیلی می‌باشد. این محصول روی لایه‌‌ای از پارچه یا لمینت متصل می‌شود. قابلیت مقاوت در برابر شست و شو، لک و مقاومت فیزیکی زیاد از جمله خواص این محصول می‌باشد.
  • وینیلی نون وون محصولی است که در برابر آب و رطوبت نفوذ ناپذیر است. این ماده از نون وون و صفحه وینیلی تشکیل شده است. این محصول بیشتر در سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه استفاده می‌شود.
  • وینیل جامد مقاومت بالایی در محیط‌های با رطوبت بالا و چرب دارد. امکان جا به جا کردن و حتی کندن این محصول بسیار ساده است.

کاغذ دیواری با روکش نان وون یا همان منسوج نبافته:

کاغذ دیواری با روکش وون

اصلی‌ترین جزء در این محصولات الیاف نساجی و فیبرهای سلولزی می‌باشد. این مواد در دستگاه‌های کاغذسازی ریخته و تولید می‌شوند. مواد اکرولیکی که به این کاغذها افزوده می‌شود؛ این الیاف و فیبرها را تقویت می‌کند.

مواد آکرولیک تاری بیشتری در این کاغذها ایجاد می‌کنند. در واقع به طوری ساخته می‌شود که رنگدانه‌های آن کمی تار‌تر از رنگدانه‌های دیگر کاغذها دیده شود.

رطوبت عضو اصلی اتصال این کاغذ دیواری‌ها با دیوار می‌باشد. نصب سریع و آسان در کنار استفاده مجدد یکی از اصلی‌ترین مزایایی است که این نوع نصب برای آن پدید آورده است.

کاغذ دیواری کاغذی:

این کاغذ‌ها کاربرد گسترده‌‌ای در طراحی ساختمان‌های خانگی ندارند. بلکه بیشتر در هتل‌ها و مکان‌هایی که لوکس بودن اهمیت دارد به کار گرفته می‌شوند.

آن هم به این دلیل است که طرح مورد نظر تنها روی کاغذ چاپ می‌شود. یعنی هیچ گونه لایه محافظتی روی آن کشیده نمی‌شود. از این جهت قابلیت محافظتی بسیار کمی دارد.

این کاغذهای دیواری گران قیمت نیاز به چسب خاصی برای نصب دارند. دوام زیادی ندارند و به سادگی پاره شده و از بین می‌روند. از این رو مناسب اتاق کودک یا منازل شما نمی‌باشند.

کاغذ دیواری سه بعدی:

کاغذ دیواری سه بعدی

با استفاده از این کاغذها می‌توانید ساعت‌ها در دنیای خود غرق شوید. چرا که فضایی خاص اما جذاب برای شما پدید می‌آورند که آن را بسیار مناسب اتاق کودکان می‌کند.

این کاغذ‌ها زمانی که از فاصله‌‌ای حدوداً سه متری به آن نگاه می‌کنید؛ برجسته به نظر می‌رسند. استفاده از کاغذ دیواری سه بعدی در کنار تکنیک‌های نورپردازی باعث جذابیت بیشتر در محیط می‌شوند.

این کاغذها قابلیت شست و شو دارند. از این رو بسیاری افراد تمایل دارند از این کاغذها در راهرو‌ها، اتاق‌ها و آشپزخانه استفاده کنند.

تنوع بالا در طرح، رنگ و چاپ باعث شده تا کاغذ دیواری سه بعدی به سه دسته کلی اشکال هندسی، پوستری و ترکیبی تقسیم بندی شود. از تمام این انواع می‌توان در کنار یکدیگر استفاده کرد. البته در صورتی که هماهنگی و انسجام در طراحی حفظ شود.

کاغذ دیواری ضد زلزله:

یکی از جدیدترین انتخاب‌هایی که در این حوزه دارید؛ کاغذدیواری ضد زلزله می‌باشند. این کاغذها در ساختار درونی خود نوعی رشته‌های شیشه‌‌ای دارند.

این رشته‌ها ارتجاعی و محکم هستند. از این رو زمانی که در مناطق زلزله خیز استفاده می‌شوند؛ می‌توانند علاوه بر زیبایی امنیت را به خانه‌ها هدیه کنند.

هنگام زلزله این کاغذ دیواری‌ها کشیده می‌شوند. با کشیده شدن کاغذ دیوار به راحتی نگه داشته می‌شود. همچنین انرژی این کاغذ در چهار سوی مختلف پخش می‌شود.

این تقسیم انرژی کمک می‌کند تا بخش خاصی از دیوار در معرض مقدار زیادی انرژی قرار نگیرد. چرا که زمانی که انرژی را در یک نقطه خاص متمرکز کنید؛ خرابی‌های بسیاری در پی خود می‌آورد.

این نوع کاغذ برای اولین بار در دانشگاه KTI که در آلمان قرار دارد تولید شد. در روند تولید آن در سال ۲۰۱۰ این کاغذها را از نوع سیسمیک تهیه کردند.

کاغذ دیواری نانو:

 استحکامی که در روند تولید به روش نانو می‌توان به دست آورد؛ در هیچ کدام از انواع کاغذ دیواری نمی‌توان یافت. همچنین تولید به روش نانو باعث شده تا خواص بسیاری را بتوان به این محصول افزود.

 از جمله این خواص می‌توان به ضد دوده، لکه و کثیفی بودن و مقاومت بالا در برابر اشعه‌های آفتاب اشاره کرد. همچنین این محصولات عایق صدا بوده و ضد حساسیت می‌باشند. اما لازم است بدانید قیمت آن‌ها بسیار بالاتر است.  

 کاغذ دیواری بافت دار:

کاغذ دیواری بافت دار از الیافی همانند مخمل درون خود استفاده می‌کنند. این مخمل هم می‌تواند مخملی پارچه‌‌ای و هم مخملی از جنس پلاستیک باشد.

زمینه این نوع کاغذها از جنس پارچه یا پی وی سی می‌باشد. رنگ‌هایی هم که در طیف این کاغذها یافت می‌شوند؛ معمولاً رنگ‌های تیره می‌باشند. از این رو به راحتی می‌توان آن‌ها را با مبلمان‌ها و اجزای اصلی خانه هماهنگ کرد.

نکته لازم توجه این است که در این محصول از مخمل استفاده شده است. این بدان معنی است که نمی‌توان آن را به هر صورتی شست. همچنین دربربر رطوبت مقاومت ندارند.

کدام کاغذ دیواری را انتخاب کنیم؟

در اولین گام باید طراحی بخش‌های اصلی خانه‌‌ را در نظر داشته باشید. برای مثال کاغذ دیواری‌هایی که برای اتاق استفاده می‌کنید کاملاً متفاوت از کاغذ دیواری‌هایی است که برای آشپزخانه به کار گرفته اید.

هماهنگی با اجزای اصلی آن محیطی که می‌خواهید این کاغذ را برای آن استفاده کنید اهمیت بالایی دارد. به طور کلی کاغذ دیواری باید با هماهنگی با محیط انتخاب شود.

قصد دارید فضا را چگونه به نمایش بگذارید؟ لازم است فضا را از آنچه که هست بزرگتر نشان دهید؟ یا اینکه یک فضای تنگ دارید که باید کشیده نشان داده شود؟ تمام این پرسش‌ها در انتخاب طرح و رنگ کاغذ شما موثر است.

ارتفاع دیوارها چگونه است؟ مسلم است که دیوارهای کوتاه‌تر و کشیده‌تر فضا را کوچکتر نشان می‌دهند. از این رو لازم است برای آن‌ها از کاغذ دیواری‌های با طرح عمودی استفاده کنید.

دیوارهایی که بسیار بلند باشند نیز بهتر است در خانه‌ها چندان به نمایش گذاشته نشوند. با استفاده از انواع طرح و رنگ‌های کاغذهای دیورای می‌توانید این موارد را تحت سلطه خود در آورید.

به سریال کاغذ دیواری دقت بسیاری داشته باشید. کاغذ‌هایی که شماره سریال‌هایی یکسان دارند در یک طیف هستند. از این رو زمانی که می‌خواهید کاغذ‌های با طرح‌های مختلف که کنار هم قرار می‌گیرند باید در یک میدان دید باشند.

تنظیم کاغذ دیواری و کنار هم قرار گرفتن در درزها بسیار مهم است. طرح‌های این کاغذها باید در کنار درزها به خوبی کنار هم قرار گرفته باشند.

به طور کلی طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی در یک فروشگاه کاغذ دیواری دیده می‌شوند. انتخاب اینکه کدام یک از این طرح‌ها و رنگ‌ها، را داشته باشید؛ بر عهده شماست. شما چه نکاتی در این باره دارید که در این مقاله اشاره نشده است؟

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها