موزاییک پلیمری، روش تولید و موارد استفاده از آن

موزاییک نیز یکی دیگر از انواع مصالح ساختمانی به حساب می آید که دارای انواع مختلفی است. موزاییک پلیمری یکی از انواع موزاییک ها است، که در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی آن بپردازیم. از این رو اگر شما هم قصد دارید با مموزاییک پلیمری، روش تولید و موارد استفاده از آن بیشتر آشنا شده و مزایا و معایب آن را بشناسید، ما را در این مقاله از وب سایت خدمات مهندسی همراهی کنید.

موزاییک پلیمری چیست؟

موزاییک از نوع پلیمر در واقع یکی از انواع سنگ های مصنوعی است که به دلیلی ایجاد تغییرات در ساختار ملکولی سیمان و انجام فرایند پلیمریزاسیون و ایجاد یک شبکه زنجیره‌ای در سیمان که بسیار مقاوم و مستحکم است، به وجود می‌آید. انجام فرآیند پلیمریزاسیون سبب کریستاله شدن سیمان و ایجاد شبکه های بلور در آن می شود. بروز این اتفاق سبب شده موزاییکی که تولید می شود، مقاومتی ۲ برابر نسبت به بتن داشته باشد. موزاییک هایی که از طریق این فرآیند ها تولید می شوند از نظر مقاومت و دوام با بسیاری از سنگ های طبیعی برابری می کنند.

این نوع موزاییک ها که به عنوان سنگ های مصنوعی نیز شناخته می شوند مخلوطی از بتن و پلیمر هستند که ترکیب رنگی جذابی مانند رنگ سنگ های طبیعی را دارند. همچنین این موزاییک ها علاوه بر برخورداری از ظاهری زیبا، از مقاومت و دوام بسیار بالایی در مقابل شرایط و آب و هوایی مختلف و جو های بد مانند ۵۰ درجه زیر صفر برخودار هستند، این امر سبب شده است که این موزاییک ها در مدت زمان کوتاهی به عنوان یک جایگزین مناسب برای انواع سنگ ها طبیعی و مصنوعی شناخته شوند.

در واقع نکته قابل ملاحظه‌ای که می توان برای موزاییک های پلیمری به حساب آورد، مقاومت بالای آن ها در برابر شرایط نامناسب جوی است. زیرا این موزاییک ها جذب آب بسیار پایینی یعنی چیزی حدود ۳ درصد دارند و از تراکم بسیار بالایی برخوردار هستند.

این محصولات ویژگی ها و کاربرد های متفاوتی نسبت به سایر کفپوش ها دارند. به طور مثال این کفپوش ها در طرح ها و رنگ های مختلفی هستند. رنگ های استفاده شده در این محصولات به صورت عمقی و از انواع معدنی بوده و در مقابل تغییرات دمایی و نور خورشید مقاوم هستند و تغییر رنگ نخواهند داد.  

اما به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که نصب اصولی این کفپوش ها به دلیل ساختار ملکولی که دارند و همچنین به دلیل برخورداری از چسبندگی خاص و واکنش آن ها با بتن زیر سازه، بسیار پر هزینه بوده که می توان این مورد را جز معایب این کفپوش ها به حساب آورد.

موزاییک پلیمری چیست؟

روش تولید موزاییک پلیمری

برای تولید موزاییک پلیمری ابتدا مواد اولیه مانند: سیمان، سنگ دانه، ماسه، رزین و رنگدانه های شیمیایی را درون مخلوط کن های مناسب مخلوط نموده تا یک ماده خمیری شکل ایجاد شود. سپس ماده خمیری شکل ایجاد شده را درون قالب هایی مختلف که دارای جنس های گوناگونی از جمله: لاستیک، پلیمر و سیلیکون هستند، می ریزند.

پس از آن که مواد داخل قالب با جنس های مختلف ریخته شد، قالب ها از طریق نوار نقاله به میز ویبره منتقل می شوند. میز ویبره مواد خمیری درون قالب ها را می‌لرزاند تا حباب های هوایی که درون مواد وجود دارد از آن ها خارج شده و مواد به خوبی با یک دیگر ترکیب و همگن شوند‌.

سپس موزاییک های خام از طریق نوار نقاله به منظور کیورینگ شدن به گرم خانه منتقل می شوند. ۲۴ ساعت زمان نیاز است تا موزاییک های خام به موزاییک از نوع پلیمر تبدیل شوند. شاید ذکر این نکته برایتان جالب باشد که در طول این ۲۴ ساعت این موزاییک ها به قدری مستحکم می شوند که می توان از آن ها پس از طی ۲۴ ساعت بلافاصله استفاده نمود.

مواد اصلی تشکیل دهنده موزاییک پلیمری

در ساخت این نوع موزاییک ها از موادی همچون: سیمان، ماسه، رزین که ماده فوق روان کننده پلیمری است، پیگمنت ها یا رنگدانه های شیمیایی که دارای رنگ بندی های مختلف از جمله: قرمز، مشکی، سفید، زرد، قهوه‌ای، آبی و سبز هستند، استفاده می شود. البته از این رنگدانه های شیمایی علاوه بر صنعت ساخت موزاییک از نوع پلیمری در صنایع دیگری همچون مانند پلاستیک و کاشی نیز استفاده می شود.

وجود ترکیبات پلیمری و افزودنی های شیمیایی و معدنی چسبندگی های لازم را بین تمامی اجزا ایجاد نموده و سبب می شود که مقاومت  این نوع موزاییک ها تامین شود. همچنین استفاده از رنگدانه های شیمایی که در مقابل اشعه ماوراء بنفش نور خورشید و محیط های قلیایی مقاوم هستند، رنگ های مورد نظر و زیبایی را به این موزاییک ها می دهند.

سپس ترکیبی که از مخلوط کردن این مواد به دست می آید را درون قالب هایی از جنس سلیکان، لاستیک و ABS  که دارای طرح های مختلفی است، می‌ریزند.

موزاییک پلیمری

نام های دیگر موزاییک پلیمری

موزاییک های پلیمری هستند، در بین مهندسان عمران و تولید کنندگان و مشتری ها با نام های دیگری نیز شناخته می شوند. از این رو در این بخش قصد داریم لیستی از تمامی نام های دیگری که این موزاییک با آن نیز شناخته می شود را برای شما بیان کنیم.

  1. موزاییک رزینی
  2. کفپوش پلیمری
  3. سنگ پلیمری
  4. بتن پلیمری
  5. کفپوش بتنی پلیمری
  6. سنگ مصنوعی سمنت پلاست

کاربرد و موارد استفاده از موزاییک پلیمری

از آن جایی که این موزاییک ها از مقاومت و کیفیت بالایی در برابر عوامل محیطی برخودار هستند از آن ها برای مواردی همچون: پوشاندن کف مکان های خارجی ساختمان و ایجاد سنگ فرش های زیبا و طرح دار استفاده می شوند. از این رو بسیاری از حیاط ها، معابر و پیاده رو ها با استفاده از این موزاییک ها سنگ فرش می شوند.

علاوه بر این موزاییک ها در برابر یخ زدگی مقاومت بسیار بالایی داشته، از این رو در مناطقی که دمای پایینی دارند و مناطق سردسیر استفاده از این موزاییک ها پیشنهاد می شود. زیرا به دلیل مقاومت بسیار بالایی که این موزاییک ها در مقابل عوامل محیطی مانند یخ زدگی دارند، دیگر شما شاهد ترک خوردگی کفپوش های خود در اثر انبساط و انقباض نیستید.

موزاییک پلیمری- کاربرد و موارد استفاده از آن

مزایای استفاده از موزاییک پلیمری

همان گونه که در قسمت های قبل نیز به این موضوع اشاره نمودیم، به دلیل وجود موادی همچون رزین در این نوع موزاییک ها مقاومت آن ها از نظر سایشی و خمشی و فشاری بالا رفته و همین دلیل سبب شده است که این نوع موزاییک ها نسبت به سنگ های طبیعی و مصنوعی برتری داشته باشند.

وجود این ویژگی های بی نظیر در این موزاییک ها سبب شده که آن ها تحولی بزرگ در صنعت موزاییک به وجود بیاورند. علاوه بر مقاومت موزاییک های پلیمری دارای مزایایی دیگری همچون:

  1. شست و شو بسیار آسان و مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ پذیری در مقابل آب
  2. قابلیت آسان نصب با استفاده از ماسه و سیمان
  3. براق هستند.
  4. تنوع بسیار بالایی در اندازه دارند که این موضوع سبب شده است که نیازی به برشکاری نداشته باشند.
  5. وزن پایینی دارند و سبک هستند.
  6. دارای قیمتی مناسب و ارزان هستند آن هم‌ به دلیل بهره‌مندی از تکنولوژی های جدید.
  7. داری تنوع بسیار بالا در طرح و رنگ
  8. قابلیت خود پاک شوندگی دارند از این رو در سطح سنگ هیچگاه تیرگی ایجاد نمی شود.
  9. دارای قابلیت چند منظوره هستند به این صورت که شما می توانید از یک طرح و رنگ در فضای داخلی و خارجی ساختمان برای کف، سقف و نما و دکوراسیون استفاده کنید.
  10. می توانید در فرمولاسیون آن ها تغییراتی ایجاد نمایید که امکان استفاده از آن به عنوان سنگ هایی نما و سنگ های تزئینی را فراهم می کند.

معایب استفاده از موزاییک پلیمری

تولید این نوع موزاییک ها زمانی امکان پذیر است که مواد اولیه که برای تولید آن ها نیاز است وجود داشته باشند. اما به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید برای این که بتوان موزاییک های خوب پلیمری ایجاد نمود لازم است که حتما به نکات زیر توجه شود. توجه نکردن به این نکات می تواند از کیفیت موزاییک های ایجاد شده بکاهد. این موارد را می توان جز معایب این نوع موزاییک ها به حساب آورد.

  1. در صورتی که از روان کننده ها به نسبت مشخصی استفاده نشود ممکن است برای مواد دیگر حساسیت ایجاد کند.
  2. در هنگام ترکیب مواد با یک دیگر ممکن است، برخی از آن ها با یک دیگر دچار حساسیت شوند از این رو باید به این نکته نیز توجه شود.
  3. در زمان ترکیب نمودن رنگدانه های شیمایی با مواد اولیه نیز امکان ایجاد حساسیت وجود دارد. از این رو باید توجه داشته باشید که در هنگام اضافه کردن این مواد به مواد اولیه هیچ حساسیتی متوجه کار شما نشود.
  4. درصورتی که شما از مواد روان کننده جامد در ساخت پلیمر استفاده می کنید باید دقت بالایی در میزان افزودن آن داشته باشید. زیرا استفاده بیش از حد این مواد می تواند بر روی کیفیت موزاییک پلیمری شما تاثیر بگذارد.
  5. اگر از پودر سنگ بیش از آن مقداری که نیاز است استفاده کنید، موزاییک ایجاد شده ترد‌تر و شکننده‌تر می شود. از این رو باید از مقدار مشخصی پودر سنگ در ساخت این نوع موزاییک ها استفاده نمود.

با توجه به موارد گفته شده در قسمت بالا یکی از مهمترین معایبی که می توان برای این نوع موزاییک ها بیان نمود، سخت بودن مراحل ساخت آن است.  از این رو باید در ساخت این نوع موزاییک ها دقت بالایی داشت. همچنین باید از افراد متخصص در این زمینه استفاده نمود.

قیمت موزاییک پلیمری

برای این نوع موزاییک ها قیمت های متفاوتی در بازار موجود است. بازه قیمت این نوع موزاییک ها در بازار در هر مترمربع از ۴۰ تومان تا ۷۰ تومن متغییر است. علت ایجاد این نوسانات هم به خاطر دلایلی غیر از کیفیت است.

عوامل مختلفی مانند: رنگ، طرح، نوع کاربردی که دارند مانند این که برای فضای داخل ساختمان استفاده می شود یا فضای خارج ساختمان و ابعاد نیز از دیگر عواملی هستند که بر روی قیمت موزاییک های پلیمری تاثیر می گذارند.

برای خرید این موزاییک ها آن هم با کیفیت و قیمتی مناسب لازم است که از فروشندگان معتبر خرید شود. این راه به شما کمک می کند تا علاوه بر خرید موزاییک هایی که دارای کیفیت مناسب هستند، از تخفیفات و قیمت های مناسب نیز برخودار شوید.

موزاییک پلیمری طرح چوب

استفاده کردن از چوب در زیباسازی فضا تاثیر بسیار زیادی می گذارد و سبب می شود که حس طبیعی بودن به افراد منتقل شود. اما چوب ها به دلیل قیمت بالایی که دارند و همچنین جذب آب پس از مدتی دچار آسیب شده و خراب می شوند. چوب به صورت کلی یک‌ متریال آسیب پذیر است و به ندرت از آن در مکان های خاص استفاده می شود. از این رو اگر قصد دارید یک دکوراسیون با طرح چوب داشته باشید، استفاده از موزاییک های پلیمری با طرح چوب یک گزینه مناسب است.

این نوع موزاییک ها یک جایگزین عالی برای چوب طبیعی هستند، زیرا جذب آب پایینی داشته و دوام بالایی دارند. همچنین قیمت این نوع  موزاییک ها به صرفه بوده و نسبت به چوب طبیعی اصلا قابل مقایسه نیست. از این رو اگر قصد دارید یک نما با طرح چوب داشته باشید، انتخاب موزاییک های پلیمری با طرح چوب می تواند یک گزینه مناسب باشد.

موزاییک پلیمری طرح چوب

سخن آخر

موزاییک های پلیمری به دلیل کیفیت و مقاومت بالایی که دارند گزینه ای عالی برای استفاده در سنگ فرش پیاده رو ها هستند. مراحل تولید این نوع موزاییک ها سخت بوده ولی به دلیل مقاومت بالایی که دارند، طرفداران زیادی دارند.

بیشتر بخوانید

انواع مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی جدید

مصالح ساختمانی

 

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها