مصالح ساختمانی و انواع محصولات مصالح فروشی

امروزه با پیشرفت صنعت ساختمان سازی استفاده از مصالح ساختمانی گسترش بسیاری پیدا کرده است. لیکن وجود افرادی سودجو سبب شده که در بازار مصالح فروشی برخی مصالح از کیفیت مناسبی برخودار نباشند. استفاده از این دست مصالح سبب بی کیفیتی و حتی در برخی موارد خرابی سازه مورد نظر شود. از این رو انتخاب مصالح با کیفیت از اولویت‌های هر شخصی است که قصد دارد ساختمان و سازه‌ای را بسازد. در این مقاله از وب سایت خدمات مهندسی قصد داریم به بررسی مصالح ساختمانی و انواع محصولات مصالح فروشی ها میپردازیم. پس لطفاً تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

مصالح ساختمانی چیست؟


مصالح و ابزارهای ساختمانی عبارت‌اند از موادی (چه طبیعی و چه ساخته انسان) که برای انواع ساخت و سازها استفاده می شوند. بسیاری از این مصالح کاربردی مانند: چوب، سنگ، رس، ماسه و... طبیعی بوده و برخی دیگر از این مصالح، ساخته دست انسان یا ترکیبی از مواد طبیعی و مصنوعی، هستند.

از انواع مصالح در تمامی مراحل ساختمان سازی از سفت کاری تا مراحل نازک کاری استفاده می شود. در برخی کشورها نیز تولید مصالح ساخت و ساز ساختمان به صورت یک صنعت در آمده که افراد بسیاری را مشغول به کار کرده‌ است.

خدمات مهندسی-مصالح ساختمانی

انواع مصالح ساختمانی از نظر جنس

اگر بخواهیم مصالح کاربردی در ساختمان سازی را از نظر جنس دسته بندی کنیم، می توان مصالح را به دو دسته:
1. مصالح ساخت و‌ ساز ساده
2. مصالح ساخت و ساز مرکب
تقسیم بندی نمود.

مصالح ساده

مصالح ساده به مصالحی گفته می شود که مواد تشکیل دهنده آن ها شبیه به یک دیگر است که شامل مصالح طبیعی و مصالح مصنوعی همچون: آجر، ماشه، شن و بلوک می شود.

مصالح مرکب

مصالح مرکب به مصالحی گفته می شود که در تولید آن ها از چند متریال بهره گرفته شده، که شامل مصالح طبیعی و مصالح مصنوعی می شود. انواع ملات، بتن و ایزوگام ها را می توان جز مصالح مرکب به حساب آورد. البته مصالح ساختمانی یک ترکیب بندی دیگری نیز دارند، که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

دسته بندی مصالح و ابزارهای ساختمانی از نظر نحوه تولید

هر کدام از مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی به شیوه های مختلفی تولید شده و در اختیار مشتریان قرار می گیرد؛ اما اگر بخواهیم مصالح را از نظر نحوه تولید دسته بندی کنیم می توان به دو دسته زیر اشاره نمود:
1. مصالح کاربردی در ساختمان سازی پیش ساخته
2. مصالح کاربردی در ساختمان سازی درجا
 

مصالح پیش ساخته

مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی به صورت پیش ساخته به مصالحی گفته می شود که در کارگاه ها و یا کارخانه های مختلف تولید شده و سپس به محل اجرای پروژه منتقل می گردند. افرادی که قصد دارند در هزینه های کلی پروژه و وقت اجرای آن صرف جویی کنند، استفاده از این مصالح ساختمانی پیشنهاد می شود.

همچنین استفاده از این مصالح می تواند به طور چشم گیری میزان ضایعات اجرای پروژه های ساختمانی را کاهش بدهد، که این امر را می توان به عنوان یک گام موثر جهت حفظ محیط زیست به حساب آورد.

البته نکته‌ای که باید درباره این مصالح عنوان کرد این موضوع است، از آن جایی که این مصالح از پیش ساخته شده هستند از انعطاف پذیری کمتری برخودارند. با توجه به این نکته باز هم نمی توان از اهمیت و کاربردی که این مصالح در صنعت ساختمان سازی دارند غافل شد.

از انواع مصالح پیش ساخته ساختمانی می توان به مواردی همچون: دیوارهای بتنی پیش ساخته، دال بتنی پیش ساخته، انواع کاشی و سرامیک، پانل های گچی پیش ساخته، انواع بلوک و آجرها و... اشاره نمود. 

برای آشنایی بیشتر با انواع دیوار پیش ساخته میتوانید به اینجا مراجعه کنید. 

مصالح درجا


مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز به صورت درجا، به مصالحی گفته می شود که در محل اجرای پروژه ساخته و تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال می توان به انواع: اسکلت ساختمان، انواع ملات، قیرگونی درجا، چهار چوب و ... به عنوان مصالح درجا اشاره نمود.

معرفی کاربردی‌ترین و بهترین مصالح ساختمانی

به جرات می توان گفت که از بهترین و پرکاربردترین مصالحی که از گذشته تا امروزه در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود و همچنان جایگاه خود را در این صنعت حفظ کرده است، چوب، آجر، سنگ، سیمان و بتن است. این ابزارهای ساختمانی از آن جایی از مقاومت بسیار بالایی برخودار بوده و همچنین قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ای که دارند در بسیاری از پروژه‌ های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین شناخت و آشنایی کامل با مصالح و کاربرد هایی که آن ها دارند سبب می شود که مجریان و پیمان کاران بتوانند در انتخاب این مصالح برای هر قسمت از ساختمان درست عمل نموده و بی گدار به آب نزنند. علاوه بر انتخاب درست مصالح که در کیفیت ساختمان سازی تاثیر به سزایی دارد، توجه به اقلیم نیز از دیگر مواردی است که باید حتما در ساختمان سازی به آن توجه شود.

در ادامه قصد داریم به معرفی پرکاربردترین و بهترین مصالح ساختمان بپردازیم. لطفاً به ادامه مطالب توجه کنید.

خدمات مهندسی-مصالح ساختمانی-فلز

فلز

فلز را می توان به عنوان یکی از بهترین، مهم‌ترین و کاربردی‌ترین مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی به حساب آورد، که تاریخ استفاده از آن در ساختمان به هزاران سال قبل باز می گردد. یکی از پرکاربردترین فلزی که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، فولاد است.

اکثر فلزهایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد را به دو دسته فلزات آهنی و فلزات غیرآهنی تقسیم بندی می کنند. در میان این فلزات آهن، فولاد و آلومینیوم جز مهم‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می آیند.

باید بگوییم در حال حاظر آلیاژهایی که از فلزات مختلف تهیه می شود از مقاومت بسیار بالایی برخودار هستند. همچنین روکش هایی که برای محافظت از این آلیاژها استفاده می شود، نه تنها مقاومت آن ها را افزایش داده بلکه سبب زیبایی ظاهری آنها و همچنین سبب ایجاد تنوع در آنها می شوند.

انواع فلزات و آلیاژهای آن ها عبارت‌اند از: آهن، چدن، مس، فولاد، روی، سرب، برنج، آلومینیوم، برنز که شما می توانید متناسب با نیاز خود یکی از انواع این فلزات را برای ساختمان سازی استفاده کنید.

خدمات مهندسی-مصالح ساختمانی-خاک

خاک

خاک نیز یکی از انواع مصالح ساختمانی بوده و ترکیبی از مواد معدنی و آلی است که از تخریب سنگ ها بر اثر فرسایش و هوازدگی ایجاد می شود. خاک را نیز می توان این گونه معرفی نمود، به مصالح سنگی که قطر آن ها کمتر از ۲۰۰/۰ میلی‌متر است گفته می شود. همچنین به مواد چسبنده‌ای که درون خاک وجود دارد رس و به مواد غیر چسبنده ماسه گفته می شود.

خاک ها دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

۱.خاک رس

خاک‌ رس دارای دانه های ریز و پولکی است که سبب چسبندگی این خاک‌ می شود.

۲. خاک‌ چینی

خاک‌ چینی، به خاک رس خالص که به رنگ سفید است گفته می شود، که در صنعت سفال گیری به خاک‌ چینی معروف است.

۳. خاک مخلوط

به خاکی که دارای انواع دانه های کوچک و بزرگ و همچنین مقداری خاک رس است، خاک مخلوط گفته می شود.

خدمات مهندسی-مصالح ساختمانی-چوب

چوب

چوب را نیز می توان به عنوان یکی از بهترین مصالح ساختمانی به حساب آورد که کاربرد های نامحدودی دارد و بر خلاف تصور و تفکر عامیانه دارای عمر دراز بوده و از انعطاف پذیری خوبی برخودار است.

یکی از نمونه هایی که به طور عین می تواند شاهد این موضوع باشد که چوب دارای عمر بلندی است، وجود خانه های قدیمی است که هنوز پابرجا هستند.

استفاده از چوب می تواند به صرفه جویی در انرژی کمک فراوانی بکند، که این یک‌ نکته مهم برای نسل های آینده محسوب می شود. چوب ها دارای انواع مختلفی هستند، که عبارت‌اند از:

 

  • چوب راش
  • چوب ممرز
  • چوب ساج
  • چوب تبریزی
  • چوب افرا
  • چوب روس
  • و انواع دیگر


استفاده از چوب به عنوان مصالح ساختمانی در صنعت ساخت و ساز علاوه بر کاهش مصرف انرژی دارای مزایای دیگری همچون موارد زیر است.

  • ارزان و در دسترس بودن.
  • دارای خاصیت آکوستیک
  • آلودگی صوتی کمتری را ایجاد می کند.
  • برای حمل و نقل کردن آن نیازی به ماشین های سنگین نیست.

شن و ماسه

شن و ماسه از جمله مصالح ساختمانی هستند که در تمام نقاط ساختمان کاربرد دارند. به طور مثال در پی ریزی ساختمان از بتن استفاده می کنند، که برای ساخت بتن از شن و ماسه استفاده می شود. همچنین در ساختمان هایی که با آجر ساخته می شوند برای چیدن آجرها بر روی یک دیگر از ملات ماسه و سیمان بهره گرفته می شود.

البته شن و ماسه‌ای که برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد به دو دسته:

1. شن و ماسه طبیعی
2. شن و ماسه شکسته تقسیم بندی می شود.

شن و ماسه طبیعی

شن و ماسه طبیعی از بستر رود خانه‌هایی که در فصول بارندگی سال طغیان کرده‌اند تهیه می شود. که برای استفاده باید شن و ماسه را شست و سرند کرد.

شن و ماسه شکسته

شن و ماسه شکسته از خرد شدن تکه سنگ های درشت در دستگاه سنگ خرد کن تهیه می شود، که پس از خرد شدن آن ها را توسط الک‌های ویژه‌ای دانه بندی می کنند.

آجر

آجر را می توان به عنوان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مصالح ساختمانی به حساب آورد، که از دیرباز تا کنون در صنعت ساخت و ساز جایگاه ویژه‌ای دارد. از آجر می توان در بخش های داخلی ساختمان مانند: طراحی دکوراسیون و همچنین بخش های خارجی ساختمان مانند: نما و محوطه کمک گرفت.

در واقع نکته مهمی که می توان برای این محصول عنوان کرد، این موضوع است که آجر نسبت به دیگر مصالح ساختمانی پر مصرف‌تر و پر کاربردتر است. همچنین به دلیل قیمت مناسبی که دارد در تمام پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
آجرها دارای انواع مختلفی از جمله:

 

  • آجر نما
  • آجر نسوز
  • آجر لعابی
  • آجر فشاری
  • آجر سفالی
  • آجر سفال ده سوراخ


قیمت مصالح ساختمانی

امروزه در ایران عوامل مختلف زیادی وجود دارد که بر روی قیمت مصالح ساخت و ساز تاثیر می گذارند. در ادامه برخی از این عوامل را بیان می کنیم.

نرخ ارز

نرخ ارز را می توان از جمله مواردی دانست که بر روی قیمت مصالح ساختمانی تاثیر می گذارد. به طور مثال اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند، کارخانه ها برای تهیه مواد اولیه خود نیاز به ارز دارند، که این امر سبب افزایش قیمت مواد اولیه شده و در نتیجه قیمت نهایی محصول تولیدی را افزایش می دهد.

نرخ بنزین

از دیگر عواملی که بر روی قیمت مصالح تاثیر می گذارد، نرخ بنزین است. با افزایش نرخ بزنین هزینه حمل و نقل افزایش یافته و این عامل بر روی قیمت مصالح بی تاثیر نیست.

خرید آنلاین مصالح ساخت و ساز

از دیر باز تا کنون دغدغه های اصلی انسان ها تهیه مسکن و یک سر پناه بوده است. اما آیا بدون استفاده از مصالح ساخت و ساز می توان سرپناه و خانه‌ای داشت؟ امروزه و با پیشرفت تکنولوژی انجام بسیاری از کارها راحت تر شده است. این امر در زمینه خرید مصالح با کیفیت ساختمانی نیز صدق می کند.

شما در دنیای امروز که سرعت و کیفیت حرف اول را میزند، می توانید با خرید آنلاین مصالح ساخت و ساز خود، به کار خود سرعت بخشیده و از رقبای خود پیشی بگیرید. البته باید به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که هر شرکت آنلاین فروش مصالح ساختمانی نیز قابل اعتماد نیست.

شما باید شرکت های آنلاینی که مصالح با کیفیتی را ارائه می دهد و قابل اعتماد هستند را از میان انبوهی از شرکت های فروش مصالح ساخت و ساز بیابید، سپس با خرید از طریق این شرکت ها هم در وقت خود صرفه‌جویی می کنید و هم دیگر نگرانی بابت عدم کیفیت مصالح مورد استفاده خود ندارید.

نکته آخر

امروزه ساختمان هایی دارای طرفدار و مشتری هستند که در کنار طراحی زیبا از مصالح با کیفیت نیز در ساخت و ساز آن ها استفاده شده باشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که امروزه استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت از هر چیز دیگری بیشتر اهمیت دارد. از این رو در خرید و انتخاب این مصالح باید نهایت دقت را داشته باشید.

بسیاری از ساختمان ها در سطح شهر وجود داشته‌اند که به دلیل استفاده از مصالح بی کیفیت هرچند که ظاهر زیبا داشتند دچار خرابی و حتی ریزش شده‌اند. از این رو حتما در انتخاب مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز خود دقت فراوان داشته باشید.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها