دیوار پیش ساخته و انواع آن
۱۷ - شهریور - ۱۴۰۰
استفاده از پوشش های مناسب و استفاده از متریال های خوب برای اجرای سقف انواع ساختمان های مسکونی و صنعتی از جمله: ویلا ها، آپارتمان ها، سوله ها و انبار ها یک امر ضروری است. در این میان ورق ایرانیت یکی از انواع قدیمیترین پوشش های مورد استفاده برای ایجاد سقف ساختمان ها به شمار میآید که اکثرا به صورت موج دار ساخته می شود و دارای انواع مختلفی از جمله: سیمانی، فایبرگلاس و فلزی است که از انواع مختلف آن با توجه به نوع فضا و کاربردی که می خواهند داشته باشند استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم ابتدا تعریفی از ورقه ایرانیت داشته و پس از آن که شما را با این محصول آشنا نمودیم به بررسی و معرفی ورقه ایرانیت سیمانی بپردازیم، پس لطفا تا پایان این مقاله در وب سایت خدمات مهندسی با ما همراه باشید.
ایرانیت نوعی ورق و صفحه است که دارای موج بوده و از آن برای پوشش سقف ساختمان های مسکونی و صنعتی استفاده می شود علاوه بر این از ورق های ایرانیت برای زیبا تر کردن معابر های شهری نیز بهره گرفته می شود و همچنین از آن ها برای زیبا تر کردن مکان هایی که به پوشش های زیبایی احتیاج دارند استفاده می شود. از ایرانیت نیز در سقف های کاذب و پوشش های داخلی و خارجی ساختمان اداری و صنعتی نیز بهره گرفته می شود.
یکی از مهم ترین مزایای ورق های ایرانیت، نصب آن نسبت به سایر پوشش ها است به گونه ای که این ورق ها قابلیت نصب بر روی هر نوع سطحی را دارند و موجب ایجاد هیچ نوع واکنش شیمیایی میان مواد سازنده آن ها و سطوح مورد نظر شما نمی شوند. به همین رو برخی از افراد برای پوشش سطوح آهکی و پایه آهکی به جای استفاده از قیرگونی برای محافظت از سطح از ایرانیت استفاده می کنند.
از دیگر مزیت هایی که می توان برای ورق های ایرانیت بیان نمود این موضوع است که استفاده از این ورق ها در مقایسه با قیرگونی و یا ایزوگام کردن سطوح بسیار راحت تر، آسان تر و ارزان تر است و به صورت کلی می توان گفت که نصب آسان، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، جلوگیری از نفوذ رطوبت هوا، وزن سبک از جمله ویژگی های ورق های ایرانیت است.
درست است که استفاده از ورق های ایرانیت آسان و ارزان قیمت است ولی در کنار مزایایی که دارد از معایبی نیز برخودار است به طور مثال قدرت و مقاومت ورق های ایرانیت از ایزوگام و قیرگونی کمتر است همچنین از آنجایی که برخی از ورق های ایرانیتی در فضای باز قرار دارند با تابش نور خورشید خراب می شوند و به صورت سالانه نیاز به تعویض و یا تعمیر دارند، علاوه بر این چون ایرانیت عایق مناسبی برای صدا نیست استفاده از آن در مکان هایی که سر و صدا زیاد است گزینهی چندان معقولی به حساب نمی آید.
یکی از مهمترین معایب ورق های ایرانیت این موضوع است که بسیاری از ورق های ایرانیت غیرقابل بازیافت هستند از این رو دوست دار محیط زیست به شمار نمی روند و استفاده از این پوشش ها در بسیاری از کشورهایی توسعه یافته محدود شده است.
یکی از انواع ایرانیت ها، ایرانیت سیمانی است و در واقع می توان گفت که یکی از شناخته شده ترین انواع ایرانیت ها است که در این قسمت قصد داریم به بررسی این ورق پرداخته و ویژگی های آن را بیان کنیم.
سپس دوغاب به دست آماده را آبکش می کنند و بر روی یک پارچه نمدی بزرگ آن را پخش می کنند تا آب مادهی به دست آماده از دیگر مواد جدا شود و خمیر اولیه پنکوسیم به وجود بیاید. بعد از انجام تمام این مراحل سپس نوبت به قالبگیری می رسد. در این قسمت از قالبگیری بسته به نوع ایرانیت، قالب ها باهم متفاوت هستند. به طور مثال پنکوسیم موجدار و پنکوسیم صاف هر دو قالب های پرسی دارند ولی پنکوسیم لولهای شکل قالبی متفاوتی دارد.
برای ساخت پنکوسیم لولهای نیاز است که خمیر پنکوسیم بر روی یک میله استوانه ای شکل ریخته و پس از خشک شدن خمیر میله را از آن خارج نموده و اطراف ایرانیت به دست آمده را سمباده زده تا لولهی به دست آمده کاملا یک دست و صاف شود. این موارد را می توان به عنوان مراحل ساخت ایرانیت سیمانی به حساب آورد.
این ورق ها دارای عرض های یکسان ۱.۱۰ هستند و در طول های مختلفی که عبارتاند از: ۱.۲۵_ ۱.۵_ ۱.۷۵_ ۲_ ۲.۵_ ۳ ارائه می شوند.
یکی از عواملی که بر روی هزینه اجرای سقف های شیروانی تاثیر می گذارد، نوع ایرانیت بکار برده شده برا پوشش سقف است به صورت مثال هزینه اجرای سقف با ایرانیت سیمانی با هزینه اجرای سقف با ایرانیت پلاستیکی متفاوت است. مواد اولیه برخی از این نوع ایرانیت ها وارداتی بوده و در اثر تغییر نرخ ارز قیمت این مواد اولیه نیز به تبع تغییر پیدا می کند و این امر سبب افزایش یا کاهش قیمت ایرانیت شده و در نتیجه سبب می شود که هزینه اجرای سقف نیز تغییر پیدا کند.
علاوه بر نوع ایرانیت عوامل دیگری همچون: برند و کیفیت ورق های ایرانیت نیز بر روی هزینه اجرای سقف تاثیر می گذارد علاوه بر این ها متراژ کار نیز بر روی قیمت تاثیر می گذارد.
اجرای سقف به وسیله ورق های ایرانیت هم کم هزینه تر و هم آسان تر است ولی باید به خاطر داشته باشید که از عمر کمتری برخودار است، ایرانیت های سیمانی نسبت به نوع فایبرگلاسی خود از مقاومت بیشتری برخودار است هستند و می توان از ان ها برای اجرای پوشش سقف ساختمان ها بهره برد.
لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید