علت عدم تخلیه آب کولر گازی و آب دادن آن

علت عدم تخلیه آب کولر گازی دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد که برای علت یابی آن لازم هست تمامی احتمالات را در نظر گرفته و مورد بررسی قرار داد. با بررسی تمام احتمالات به راحتی می توان دلیل عدم تخلیه آب کولر گازی را یافته و آن را رفع کرد. در این مقاله ما قصد داریم عواملی که منجر به عدم تخلیه آب کولر گازی می شوند را مورد بررسی قرار بدهیم. اگر شما نیز تمایل به بالاتر بردن اطلاعات خود در این زمینه دارید می توانید. تا انتهای مطالب با  خدمات مهندسی همراه شوید.

چه عواملی سبب عدم تخلیه آب کولر گازی می شوند؟

چه-عواملی-سبب-عدم-تخلیه-آب-کولر-گازی-می شوند؟

علت عدم تخلیه آب کولر گازی دلایل گوناگونی دارد که یافتن آنها نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی در رابطه با کولر های گازی دارد.

جهت درک بهتر موضوع ما ترجیح می دهیم که در ابتدا توضیح مختصری در رابطه با عملکرد و نحوه خنک سازی کولر گازی خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

نحوه کار انواع کولرهای گازی به نحوی است که ابتدا رطوبت محیط، بواسطه حرکت گاز مبرد بر روی کویل های اپراتور  جمع شده و بعد  به قسمت سینی تخلیه هدایت می شود. سپس رطوبت موجود به شلنگ تخلیه انتقال یافته و به این ترتیب به خارج هدایت می گردد. بنابراین تخلیه رطوبت ساختمان بواسطه شلنگ خروجی  یکی از نشانه های عملکرد صحیح و همچنین لازمه  خنک شدن محیط بواسطه کولر گازی است.

به این ترتیب هر گاه هر قسمت از چرخه جذب رطوبت تا خروج آب از کولر گازی دچار عیب و ایراد شود با مشکل عدم تخلیه آب كولر گازی مواجه خواهیم شد.

بطور کلی شایع ترین دلایل عدم تخليه آب كولر گازی به شرح زیر می باشند.

گرم و خشک بودن محیط قرار گیری کولر گازی:

همانطور که ملاحظه فرمودید؛ ساز و کار کولر گازی به نحوی طراحی شده است که عملکرد آن تابع رطوبت محیط می باشد. به نحوی که با جذب رطوبت محیط اطراف خود و دفع آن رطوبت عملیات خنک سازی فضای مورد نظر را انجام می دهد.

به این ترتیب استفاده از کولرهای گازی در مناطق گرم و خشک به دلیل پایین بودن درصد رطوبت محیط سبب کاهش و یا کلاً قطع آب خروجی کولر می گردد. البته باید متذکر شد که این مورد نشانه وجود عیب و ایراد در کولر نیست و یک امر کاملا طبیعی بشمار می رود.

 خرابی سنسور دما:

معمولا کولرهای گازی دارای قطعه ای به نام سنسور دما و یا ترمیستور هستند که وظیفه اندازه گیری دمای محیط و ارسال آن به برد دستگاه را برعهده دارند. این قطعه یکی از قطعات اصلی کولر گازی می باشد که در صورت خرابی، موجب عدم تخليه آب كولر گازی می شود. همچنین خرابی این قطعه بر میزان خنک سازی کولر نیز اثر منفی می گذارد.

وجود عیب و ایراد برد کولر گازی:

وجود-عیب-و-ایراد-برد-کولر-گازی

وظیفه اصلی قطعه ای به نام برد در سیستم کولر گازی ارسال فرمان روشن و خاموش شدن دستگاه می باشد. به این ترتیب خرابی برد کولر گازی موجب کاهش رطوبت و سرمای آن می شود. در چنین شرایطی تنها راه چاره تعویض قطعه معیوب یا همان برد کولر هست.

 کاهش گاز مبرد از حالت طبیعی آن  در کولر گازی:

هنگامی که کولر گازی با مشکل عدم تخلیه آب رو به رو می گردد، یکی از اولین احتمالاتی که ذهن هر سرویس کار کولر را به خود درگیر می کند کاهش و تخلیه گاز مبرد در آن است. به همین دلیل در اکثریت موارد در کنار بررسی دیگر احتمالات  اندازه گاز مبرد دستگاه نیز چک می شود. بطور کلی کم و یا حتی زیاد تر از حد بودن گاز مبرد سبب اخلال در عملکرد ایده آل و طبیعی کولر گازی می گردد.

لازم به ذکر است که اصل وظیفه گاز مبرد در کولر گازی خنک کنندگی است. در نتیجه کاهش آن منجر به جذب رطوبت کمتر و به دنبال آن منجر به عدم تخلیه رطوبت در کولر می گردد.

 مسدود شدن شلنگ تخلیه آب کولر گازی:

شلنگ تخلیه با ناودانی کولر گازی یکی از قطعات دخیل در فرآیند جذب رطوبت و گرمای محیط است که در صورت مسدود شدن موجب اختلال در فرایند خنک کنندگی کولر و موجب عدم دفع آب کولر گازی می گردد.

عواملی که سبب مسدود شدن این لوله می شوند، تبدیل شدن گرد و خاک جذب شده به همراه رطوبت اطراف به لجن هست.

البته مسدود شدن شلنگ ها فقط به گرفتگی آنها توسط لجن محدود نمی شود. بلکه گاهی اوقات نیز قرار دادن شیلنگ تخلیه کولر گازی درون بطری یا سطل آب نیز منجر به عدم تخلیه آب کولر گازی می گردد. زیرا بعد از آنکه سطل و یا بطری پر شد و آب به لبه شیلنگ رسید، دیگر آب از آن خارج نمی شود.

مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی با چه علائمی همراه است؟

مسدود-بودن-مسیر-تخلیه-کولر-گازی-با-چه-علائمی-همراه-است؟

همانطور که  گفتیم کولر گازی جهت عملکرد بهینه نیاز به سرویس به موقع داشته و مسدود بودن مسیر تخلیه آب کولر گازی با عدم توجه به سرویس کولر رابطه مستقیمی دارد، و سبب می شود پاکسازی و شستشوی سینی به موقع انجام نگیرد. در نتیجه آن شلنگ تخلیه کولر گازی بوسیله جرم مسدود می شود.

به هر حال در فرایند جذب رطوبت محیط بوسیله کولر حجم زیادی از گرد و غبار و رسوبات همراه با رطوبت هوای اطراف کولر جذب شده و در سینی و شلنگ تخلیه کولر انباشته می گردد. سپس همین ذرات سبب مسدود شدن ورودی آب و در نتیجه مانع از تخلیه آن از کولر گازی می شود.

بطور کلی مسدود بودن شیلنگ کولر گازی با علائمی همراه است که برخی از مهمترین آنها به قرار زیر است.

جمع شدن بیش از حد آب در داخل سینی تخلیه کولر گازی:

تجمع بیش از حد آب در داخل سینی کولر گازی یکی از علامت های واضح و آشکار مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی است.

 آبریزی از پنل داخلی کولر گازی:

هنگامی که آب کولر طبق فرایند طبیعی و استاندارد آن خارج نشود آب در سینی کولر تجمع کرده و فشار آب سبب آبریزی پنل داخلی کولر گازی می گردد. هنگام مواجهه شدن با چنین مشکلی قطع به یقین می توان مدعی شد که مسیر تخلیه کولر گازی مسدود شده و آب جمع شده در سینی قادر نیست از طریق شلنگ تخلیه به بیرون راه یابد. به این ترتیب از پنل کولر گازی آب به محیط اطراف کولر پرت می گردد.

استشمام بوی کپک به محیط اطراف از کولر گازی:

عدم تخلیه به موقع آب از کولر گازی و تجمع آب و رطوبت در آن سبب می گردد، آب در سینی کولر کپک و حتی قارچ تولید کرده و بعد از مدتی بوی ناخوشایند و آزار دهنده قارچ و کپک از باد کولر گازی به محیط و فضای اطراف پخش گردد و به این ترتیب زمینه ناراحتی های تنفسی افرادی را که در مجاورت آن قرار می گیرند را به راحتی فراهم سازد.

مشاهده نم و رطوبت در دیوار زیر پنل کولر گازی:

خارج شدن آب تجمع کرده در سینی کولر گازی به دلیل مسدود بودن مسیر آن همیشه بوسیله آبریزی از کولر گازی خود را نشان نمی دهد. بلکه در بسیاری از موارد  علامت مسدود بودن مسیر خروجی آب و رطوبت کولر گازی با نم زدگی بر روی دیوار زیر پنل مشاهد می گردد. بنابراین وجود هر گونه نم زده گی بر روی دیوار زیر پنل کولر گازی علامت روشنی جهت مسدود بودن مسیر آب آن می باشد.

برای جلوگیری از مسدود شدن مسیر تخلیه آب کولر گازی چه توصیه هایی می شود؟

برای-جلوگیری-از-مسدود-شدن-مسیر-تخلیه-آب-کولر-گازی-چه-توصیه-هایی-می شود؟

 همانطور که با توجه به مطالب قبلی متوجه شدیم یکی از دلایل عمده عدم تخلیه کامل و به موقع آب کولر گازی مسدود بودن مسیر خروجی آب آن می باشد.

به همین دلیل در این قسمت از مقاله ما تصمیم گرفته ایم چند راهکار کاربردی جهت پیشگیری از این امر خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

شستشوی مرتب و مداوم مسیر تخلیه آب کولر گازی:

شستشوی-مرتب-و-مداوم-مسیر-تخلیه-آب-کولر-گازی

توصیه می گردد به منظور مواجهه نشدن با عدم تخلیه آب کولر گازی، حداقل سالی یکبار اقدام به شستشوی مسیر تخلیه آب آن کنید.

چک کردن شیلنگ تخلیه آب کولر گازی:

از آنجایی که شیلنگ کولر گازی جزو قطعات استهلاکی  بوده و در طول زمان فرسوده می گردد نیاز هست به طور مرتب چک شود و در صورت مشاهده فرسوده شدن و هر گونه علائم خرابی در آن باید خیلی سریع اقدام به تعویض این قطعه کولر گازی کرد. البته تعویض شیلنگ امری تخصصی بوده و در حیطه وظایف سرویس کاران کولر گازی می باشد.

استفاده از فیلترهای هوای مرغوب و مناسب کولر گازی:

همانطور که مستحضر هستید وظیفه فیلتر هوا در کولر گازی، فیلتر کردن هوای ورودی به درون کولر گازی است. به عبارت دیگر استفاده از فیلترهای هوا مانع از ورود گرد و غبار و رسوبات به درون کویل های اپراتور کولر می گردد. عدم وجود گرد و غبار در سیستم دفع رطوبت کولر گازی احتمال تجمع جرم و لجن در شیلنگ و سینی کولر را بسیار کم می کند. به همین دلیل توصیه می گردد همیشه به موقع در سرویس دهی های کولر گازی فیلتر های هوای آن را تعویض کرده و همچنین از نوع مرغوب و درجه یک فیلتر هوا برای کولر گازی استفاده کنید. یک فیلتر هوای مرغوب، فیلتری است که دارای سوراخ های بسیار ریز و در حد میکرون باشد.

استفاده از  مقداری مایع سفید کننده و یا سرکه در مسیر تخلیه کولر گازی:

استفاده از مایع سفید کننده و سرکه جهت تخلیه بهتر رطوبت از کولر گازی در مسیر تخلیه بسیار مفید می باشد. زیرا منجر به پیشگیری از تشکیل جرم و لجن در مسیر خروج آب کولر می شود. البته استفاده از سرکه طبیعی بسیار بهتر از مایع سفید کننده است. زیرا مایع سفید کننده یک محلول شیمایی بوده و ممکن است برای سلامتی انسان مضر باشد. اما سرکه طبیعی علاوه بر آنکه به عملکرد بهتر دستگاه کمک می کند برای سلامتی نیز مفید است.

چرا استفاده همزمان از کولر آبی و گازی در یک محیط کار عاقلانه ای نیست؟

چرا-استفاده-همزمان-از-کولر-آبی-و-گازی-در-یک-محیط-کار-عاقلانه-ای-نیست؟

همانطور که در ابتدای مطالب عنوان کردیم، عملکرد سیستم کولر گازی جهت تعدیل دمای محیطی که در آن قرار می گیرد، بواسطه جذب رطوبت هوا می باشد. به نحوی که هر چه میزان رطوبت هوا بالاتر باشد، کولر گازی جهت خنک کردن بهینه فضا نیاز به کار بیشتر و در نتیجه صرف انرژی بیشتری دارد.

اما همانطور که می دانید؛ عملکرد کولر آبی تقریبا برعکس کولر گازی است. به نحوی که سیستم کار کولر آبی جهت خنک شدن محیط از طریق  بالا بردن رطوبت هوا صورت می گیرد. بنابراین هنگامی که این دو مدل کولر در مجاور هم و در یک فضا کار می کنند، وظیفه کولر گازی بسیار سنگینتر می شود و نیاز به مصرف مقدار زیادی انرژی دارد. این شرایط نه تنها سبب افزایش سرسام آور هزینه برق می شود بلکه موجب کاهش عمر مفید دستگاه و همچنین گرفتگی زود هنگام مسیر خروجی آب آن می گردد. به همین سبب استفاده همزمان از این مدل کولر در یک مکان به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.

چند نکته مهم جهت استفاده بهینه از کولر گازی:

با توجه به مطالبی که ارائه شد، می توان پی به این نکته برد که خروج قطره چکان آب از شیلنگ تخلیه کولر گازی یکی از نشانه های بارز کارکرد صحیح و بی عیب و نقص این دستگاه می باشد. اگر قرار باشد این عملکرد هیچوقت دچار اختلال نشود و همچنان بی عیب و نقص ادامه داشته باشد. کولر گازی نیاز مبرم به سرویس دهی به موقع و رسیدگی به جا دارد. همچنین توصیه می شود به طور مرتب در طی دوره های مشخص یک سری اقدامات پیشگیرانه نظیر شستشوی مسیر تخلیه آب، تعویض فیلتر هوا و استفاده از فیلترهای با کیفیت و استاندارد، چک کردن شیلنگ تخلیه آب و غیره که نیاز به سرویس کار نداشته، را انجام دهید تا همیشه از عملکرد این سیستم سرمایشی خود رضایت کامل را داشته باشید.

لازم به ذکر است که انجام کارهای تخصصی نظیر تعویض شیلنگ تخلیه و شارژ مجدد گاز مبرد نیاز به تخصص خاص داشته و از عهده افراد عادی خارج هست. به همین دلیل در مواقعی که احساس کردید عدم تخلیه آب کولر گازی و کاهش کیفیت کار آن به دلیل وجود این مشکلات هست حتما از سرویس کاران کار کشته و ماهر کمک بگیرید.

شما می توانید آگهی های مصالح و تجهیزات ساختمانی را در سایت خدمات مهندسی ببینید.

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خودرا با ما درمیان بگذارید

اینماد
logo-samandehi

خانه

ثبت نام

ثبت آگهی

مجله ها